«Μικροσκοπικό» όχημα από τη Honda (video)

25

Το S660 παρουσιάστηκε μόλις στην ιαπωνική αγορά και μας έχει αναστατώσει.

Με τρικύλινδρο κινητήρα μόλις 660 κ.εκ. turbo, απόδοση 75 ίππων, βάρος 830 κιλά και εμφάνιση που σε κάνει να θες να το πάρεις στο κρεβάτι σου το βράδυ, το νέο kei car της Honda με την ονομασία S660 ξυπνά τις μνήμες από το S2000, διόλου τυχαία προφανώς και αφήνει υποσχέσεις για την εμφάνιση μιας έκδοσης S1000 στην ευρωπαϊκή αγορά, με τον πολύ – αναμενόμενο κινητήρα turbo του ενός λίτρου.

Προς το παρόν το λιλιπούτειο roadster των 3,4 μέτρων αφορά μόνο την ιαπωνική αγορά, όπου μόλις ξεκίνησαν οι πωλήσεις του και στην οποία τα αυτοκίνητα της ειδικής κατηγορίας «kei», με διαστάσεις κάτω από 3,5 μέτρα και κινητήρες έως 660 κ. εκ., απολαμβάνουν ειδικά προνόμια.

Το αμάξωμά του S660 είναι στην ουσία Targa, καθώς από την οροφή αφαιρείται μόνο το κεντρικό της τμήμα, ενώ παραμένει στη θέση του το πίσω παρμπρίζ. Με κατανομή βάρους 45:55, τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, το S660 παρά τις μικρές διαστάσεις και τον κινητήρα «μοντελισμού» που διαθέτει υπόσχεται συγκινήσεις στην οδήγηση και συναρπαστική ευελιξία, ειδικά στην πίστα. Στην οποία δεν φοβήθηκε καθόλου να το παρουσιάσει και να το διαθέσει για test drive στους Ιάπωνες δημοσιογράφους η Honda, όπως μπορείτε να δείτε και στο video. Δυστυχώς χωρίς, έστω αγγλικούς, υπότιτλους.

Πηγή: gazzetta.gr