Daily Mail: Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ οι Έλληνες (εικόνες)

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ έκαναν οι Ελληνες τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Daily Mail, τονίζοντας ότι οδηγήθηκαν εκεί λόγω της αβεβαιότητας μετά την επικράτηση του «Οχι» στο δημοψήφισμα.

Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, οι καταναλωτές στην Ελλάδα σήκωσαν από τα σούπερ μάρκετ βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, ξερά φασόλια και μαγειρικό λάδι, παρά το γεγονός ότι οι διευθυντές των υποκαταστημάτων προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πελάτες τους ότι τα αποθέματά τους δεν εξαντλούνται.

Μια εργαζόμενη στη λιανική, η Μαριλένα, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι η οικογένειά της αγοράζει τρόφιμα, μόνο τρόφιμα και τίποτα άλλο. «Μόνο τα απαραίτητα», συμπλήρωσε.

Η εφημερίδα επισκέφθηκε και μεγάλο σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας όπου όπως γράφει τα ράφια με το ρύζι και το αλεύρι είχαν μείνει κενά και οι καταναλωτές έσπευσαν τη Δευτέρα να αδειάσουν και αυτά με τις φακές και τα ξερά φασόλια.

Στη Daily Mail μίλησε και ο Νίκος Αρχονίδης του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων: «Ορισμένα σούπερ μάρκετς ανησυχούν γιατί δεν μπορούν να προβλέψουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Τα αποθέματα κινδύνου κρέατος, τυριών, φρούτων και λαχανικών, θα εξαντληθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», είπε.

Ωστόσο, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα «οι περήφανοι Ελληνες αρνούνται ότι υπάρχει πανικός -στην αγορά της πρωτεύουσας- παρά τα όσα δείχνουν τα φορτωμένα με πράγματα καλάθια στα σούπερ μάρκετς».

Πολίτες, όμως, μίλησαν στη Daily Mail και για το δημοψήφισμα. Ο 81χρονος Λευτέρης, πρώην στέλεχος αεροπορικής είπε πως δεν ξέρει που θα μας βγάλει το δημοψήφισμα. «Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί στη συνέχεια», προσέθεσε.