Το πρώτο supercar με σκελετό από εκτυπωτή 3D (video)

Από την Αμερική έρχεται το πρώτο supercar με σκελετό από εκτυπωτή 3D και αμάξωμα από ανθρακόνημα, που επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 2’’!

Τι λες τώρα; Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την παρουσίαση του Strati, δηλαδή του πρώτου αυτοκινήτου που προέρχεται από τρισδιάστατο εκτυπωτή και κατασκευάστηκε μέσα σε 44 ώρες. Φαίνεται ωστόσο ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ικανή να ανατρέψει τα πάντα στην παραγωγή αυτοκινήτων και να διευκολύνει την κατασκευή ακόμη και supercars, όπως το Divergent Blade.
Το αμερικανικό μοντέλο ζυγίζει μόλις 635 κιλά και σε συνδυασμό με τους 700 ίππους του κινητήρα του χρειάζεται μόλις δύο δευτερόλεπτα για την κλασική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. Να πούμε μάλιστα, ότι ο κινητήρας λειτουργεί με βενζίνη και φυσικό αέριο. Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο, αν δεν προερχόταν το Blade από έναν εκτυπωτή 3D. Για να ακριβολογήσουμε, με τεχνολογία 3D printed κατασκευάστηκε ο αλουμινένιος σκελετός πάνω στον οποίο ‘’φόρεσαν’’ οι Αμερικανοί της Divergent Microfactories το πανάλαφρο αμάξωμα από ανθρακόνημα.
Το Blade δεν πρόκειται να περάσει σε φάση μαζικής παραγωγής, θα λειτουργήσει όμως πιλοτικά, ώστε να ανοίξουν στο μέλλον νέοι ορίζοντες όσον αφορά στην κατασκευή αυτοκινήτων με πολύ χαμηλότερο κόστος, σε πολύ συντομότερο διάστημα και με ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Πηγή: gazzetta.gr