Λάρισα: Διέρρηξε 30 αυτοκίνητα και μαγαζιά σε 6 μήνες

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο δράστης 30 διαρρήξεων σε αυτοκίνητα, μαγαζιά και γραφεία, που έγιναν στη Λάρισα, από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.

Δράστης είναι ένας 34χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών.

Ο 34χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. χθες το πρωί σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, να κατέχει σε φορτηγό έναν αεροσυμπιεστή και μικροαντικείμενα, τα οποία είχε αφαιρέσει προηγουμένως από άλλο παρόμοιο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε διαρρήξει το όχημα σπάζοντας το τζάμι με σφυρί.

Εκτός από το σφυρί, στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως κατσαβίδι, λοστός, σουγιάς κ.α.
Χθες το πρωί, ο 34χρονος είχε διαρρήξει ένα ακόμη αυτοκίνητο, στο ίδιο πάρκινγκ, σπάζοντας το τζάμι, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό του, γιατί δε βρήκε.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, από το Δεκέμβριο του 2014 έως και χθες, ο δράστης διέπραξε ακόμη 28 κλοπές – διαρρήξεις από καταστήματα – γραφεία, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.460 ευρώ, τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, ένα ράδιο-cd αυτοκινήτου και διάφορα μικροαντικείμενα (τσιγάρα, κλειδιά κ.α.).

Ο δράστης έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: onlarissa