Η BMW 7 παρκάρει μόνη της! (video)

Η νέα BMW 7 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα μπορεί να παρκάρει χωρίς… οδηγό.

Η BMW παρουσίασε χθες, σε παγκόσμια πρώτη, μια σειρά από καμουφλαρισμένες BMW 7 στην πίστα Miramas της Γαλλίας με στόχο να προβάλλει τις μοναδικές τεχνολογικές καινοτομίες της κορυφαίας λιμουζίνας της. Η νέα σειρά 7 θα παρουσιαστεί στην τελική της μορφή στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη μετά τον Οκτώβριο.

Η BMW σειρά 7 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα μπορεί να παρκάρει χωρίς την παρουσία του οδηγού στο τιμόνι, με το πάτημα ενός κουμπιού στο χειριστήριο από το οποίο ελέγχεται το άνοιγμα, το κλείσιμο και η εκκίνηση ή η παύση λειτουργίας του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα με αυτή την τεχνολογία, το infotainment σύστημα της σειράς 7 θα έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης κίνησης, που σημαίνει ότι ο οδηγός θα μπορεί να εκτελεί βασικές λειτουργίες απλώς με την κίνηση των χεριών του, χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσει τη σχετική οθόνη. Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν στον τομέα των multimedia και των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Έτσι, η BMW 7 εκτός των κλασικών επιλογών διαφόρων προγραμμάτων λειτουργίας (Eco, Sport, Normal, Individual) θα έχει και το αυτόματης λειτουργίας Adaptive Mode, το οποίο θα ρυθμίζει τη λειτουργία του κινητήρα, της ανάρτησης, του κιβωτίου και του συστήματος διεύθυνσης ανάλογα με το ανάγλυφο του δρόμου, τη χάραξή του και την ταχύτητα κίνησης.

Στο τομέα της ανάρτησης υπάρχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ταυτόχρονα με αντίστοιχα ελεγχόμενες αντιστρεπτικές που ρυθμίζουν το βαθμό εξισορρόπησης ανάλογα με τις ανάγκες κίνησης. Για την διατήρηση του βάρους χαμηλά, η BMW χρησιμοποιεί στη σειρά 7 την τεχνολογία Carbon Core από τα μοντέλα i3 και i8, βάσει της οποία πολλά στοιχεία του πλαισίου είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα. Έτσι, το κέρδος σε σχέση με την απερχόμενη σειρά 7 είναι κατά μέσο 130 κιλά, που σημαίνει πολύ καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερους ρύπους. Για τους κινητήρες που θα περιλαμβάνονται στη γκάμα της επερχόμενης 7 η BMW δεν αναφέρθηκε περισσότερο, πέρα από το γεγονός ότι οι βασικές εκδόσεις θα έχουν τους νέους εξακύλινδρους Twin Power, ενώ βέβαιη είναι και η ύπαρξη plug in hybrid έκδοσης.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο αναλυτικά τις παραπάνω τεχνολογίες που φέρνουν τη νέα BMW 7 και πάλι στην κορυφή της τεχνολογίας.

Πηγή: gazzetta.gr