Σε στρατόπεδο των Διαβατών θα οδηγούνται οι πρόσφυγες με προορισμό την Ειδομένη

Στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αναμένεται να οδηγούνται, όσα λεωφορεία μεταφέρουν πρόσφυγες από την Αθήνα που θέλουν να φτάσουν στην Ειδομένη και να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Το στρατόπεδο θα ανοίξει το πρωίτης Τετάρτης, στις 6πμ, και θα είναι χωρητικότητας 2.000 ατόμων.

Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ εκπροσώπου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και μελών ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε, το απόγευμα, της Τρίτης, η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού στην Ειδομένη από τους Αφγανούς, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση διέλευσής τους στη γειτονική χώρα.

Όπως μεταδίδει, εξάλλου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές της ΠΓΔΜ που είχαν κλείσει το σημείο διέλευσης, εδώ και λίγη ώρα επιτρέπουν σε πρόσφυγες να περνούν με εξαιρετικά όμως αργούς ρυθμούς. Την ροή δυσχεραίνει το γεγονός ότι ζητείται από τους πρόσφυγες, από Ιράκ και Συρία, να έχουν διαβατήριο ή ταυτότητα, μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα που έχουν λάβει από τις ελληνικές αρχές.