Τουρκία: Νεκροί 3 απαγωγείς – Δίνει μάχη για τη ζωή του ο εισαγγελέας (εικόνα)

Νεκροί φέρονται να είναι 3 από τους απαγωγείς που κρατούσαν ως όμηρο στο δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης τον εισαγγελέα, Σελίμ Κιράζ, μετά από παρέμβαση της αστυνομίας.

Τραυματισμένος φέρεται να είναι ο εισαγγελέας ενώ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Αυτό μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ενώ σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία λίγο μετά τις 20:30 ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις στο εσωτερικό του δικαστικού Μεγάρου.

Υπενθυμίζουμε ότι το μεσημέρι ένοπλοι εισέβαλαν στο γραφείο του εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Τσαγλαγιάν, και τον κράτησαν όμηρο υπό την απειλή όπλου.

Οι δράστες έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15:36 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλιώς απειλούσαν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα. Μεταξύ των αιτημάτων τους ήταν η εμφάνιση των αστυνομικών που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν ώστε να απολογηθούν δημόσια.

Ο 15χρονος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2013 από κάνιστρο δακρυγόνου της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, ενώ είχε βγει για να αγοράσει ψωμί.

Ο θάνατός του, την 11η Μαρτίου 2014, αφού είχε παραμείνει σε κώμα επί 269 ημέρες, προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να στρέφονται κατά της κυβέρνησης του Ερντογάν.

11104306_645037002294156_641378204_n