Αυτοκίνητο έπεσε σε τοίχο και δεν έμεινε τίποτα (video)

Τι μένει από ένα αυτοκίνητο, που προσκρούει με 193 χλμ./ώρα σε έναν τοίχο; Σχεδόν τίποτα! Και μη βιαστείτε, να πείτε ότι αυτά συμβαίνουν στη σφαίρα της φαντασίας!

Καμία πιθανότητα επιβίωσης δεν έχουν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου, που προσκρούει με ταχύτητα 193 χλμ./ώρα σε ένα σταθερό εμπόδιο, όπως π.χ. έναν τοίχο. Αυτό επιβεβαιώνει ένα συγκλονιστικό κρας τεστ της βρετανικής εκπομπής Fifth Gear, όπου ένα Ford Focus γίνεται στην κυριολεξία λιώμα και ο ζωτικός χώρος για τους επιβάτες του εκμηδενίζεται.
Πολλοί θα πουν βέβαια, ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις συγκρούσεων με τέτοιες ταχύτητες. Ξεχνούν όμως ότι στις μετωπικές συγκρούσεις υπολογίζεται η σφοδρότητα της πρόσκρουσης αθροίζοντας τις ταχύτητες των οχημάτων, που κινούνται αντίθετα. Όταν δηλαδή συγκρούονται δύο αυτοκίνητα μετωπικά και κινούνται εκείνη τη στιγμή με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, είναι σαν να προσκρούει το καθένα με 200 χλμ./ώρα (100 χλμ./ώρα + 100 χλμ./ώρα) πάνω σε έναν τοίχο. Και δυστυχώς, τέτοιου τύπου δυστυχήματα και συγκρούσεις δεν είναι καθόλου εξωπραγματικά.

Πηγή: gazzetta.gr