ΝΕΡΙΤ: Νέα παραίτηση

Με βολές κατά της κυβέρνησης αποχωρεί ο Ανδρέας Ζούλας.

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο δημοσιογράφος, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Ανδρέας Ζούλας, υποστηρίζοντας ότι κρατήθηκε μυστική απόφαση του οργάνου για την καταγγελία κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ΝΕΡΙΤ και καλώντας και τα άλλα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου να πράξουν το ίδιο.

«Αγνοώ τους μηχανισμούς και τις μεθοδεύσεις μέσω των οποίων παρασιωπήθηκε η σημαντικότερη απόφαση που λάβαμε από τότε που συγκροτήθηκε το Εποπτικό Συμβούλιο, ως εκ του νόμου εγγυητής της ανεξαρτησίας της ΝΕΡΙΤ και ως φορέας που μεριμνά για τη λειτουργία της κατά το δημόσιο συμφέρον. Γνωρίζω όμως καλά ότι με την παρασιώπηση και μόνο, το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο απαρνείται τον ρόλο που του αναθέτει ο νόμος. Και τούτο αποτελεί και τον τελικό λόγο παραιτήσεώς μου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Ζούλας.

Σημειώνει ακόμα: «Το Εποπτικό Συμβούλιο δεν έχει προορισμό την συγκάλυψη των εσφαλμένων κυβερνητικών επιλογών, ούτε την εξυπηρέτηση πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση της οργανώσεως της ΝΕΡΙΤ καθήκον του Εποπτικού Συμβουλίου είναι να εξασφαλίσει τη σωστή οργάνωσή της σε δημόσιο φορέα ενημέρωσης. Και, υπογραμμίζοντας στους νεόκοπους της δημοσιογραφικής- πολιτικής λειτουργίας, ότι ενημέρωση και σκοπιμότης είναι έννοιες ασυμβίβαστες, καλώ και όσα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου συμμερίζονται τις απόψεις μου, να πράξουν το ίδιο.

Ήδη και μόνο η παραίτησή μου συνεπάγεται κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό, κατά τον ιδρυτικό της ΝΕΡΙΤ νόμο, δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη. Η δε διάλυση και πολύ περισσότερο η αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου, είναι η ύστατη πράξη μας που μπορεί να κάνει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί έστω και τώρα την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει κατά τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ και να επιχειρήσει μια δεύτερη, σοβαρή εκ μέρους της αυτή τη φορά, προσπάθεια».

Πρόκειται για την τέταρτη παραίτηση στελέχους της ΝΕΡΙΤ σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, καθώς είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις του προέδρου της ΝΕΡΙΤ, Αντώνη Μακρυδημήτρη, του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Ροδόλφου Μορώνη, και του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου Χρήστου Χωμενίδη.