Αλήθειες που μόνο οι μαμάδες μπορούν να καταλάβουν!

Η μητρότητα είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή της κάθε γυναίκας.

Η φράση «όταν γίνεις μαμά θα καταλάβεις», περνάει από γενιά σε γενιά και το συμπέρασμα είναι ένα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μόνο οι μαμάδες μπορούν να καταλάβουν!

Το να είσαι μαμά δεν είναι εύκολο. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα, η μητρότητα είναι ο πιο δύσκολος ρόλος για μία γυναίκα και δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τις δυσκολίες που κάθε μαμά αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της. Αν είστε μαμά, σίγουρα οι παρακάτω «αλήθειες» θα σας θυμίσουν πολλά!

«Το ότι είμαι μαμά δεν σημαίνει ότι απολαμβάνω την κάθε στιγμή.»
Σίγουρα η μητρότητα είναι ότι καλύτερο σας έχει συμβεί και το παιδί σας αναμφίβολα είναι το καλύτερο δώρο. Είναι όμως, απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν στιγμές που έχετε ανάγκη ένα μικρό διάλειμμα, να πάρετε μία ανάσα και να ηρεμήσετε. Και ποιος δεν έχει αυτήν την ανάγκη, πόσο μάλλον μία γυναίκα που πρέπει να ανταπεξέλθει στη δουλεία, να είναι σύζυγος και το πιο δύσκολο να είναι μητέρα!

«Φοβάμαι πράγματα που δεν με φόβιζαν πριν γίνω μαμά»
Κάποτε οι ανησυχίες των μαμάδων σας, σας φαίνονται υπερβολικές και ξαφνικά τώρα όλα βγάζουν νόημα! Λένε ότι η γυναίκα έχει πάντα το μητρικό ένστικτο μέσα της ανεξάρτητα από το πότε θέλει να δημιουργήσει οικογένεια. Κάθε μητέρα θέλει να προστατέψει το παιδί της από οτιδήποτε μπορεί να το βλάψει, οπότε ο φόβος είναι απόλυτα φυσιολογικός.

«Η μητρότητα δεν έρχεται πάντα φυσικά»
Κάποιες γυναίκες κάνουν προσπάθειες για να κάνουν παιδί, ενώ σε κάποιες άλλες απλά μπορεί να συμβεί. Όταν η μητρότητα έρχεται, δεν σημαίνει ότι η μαμά αυτόματα είναι έτοιμη να τη δεχτεί. Για κάποιες από εσάς μπορεί η μητρότητα να ήρθε φυσικά με το που γεννήθηκε το μωρό σας ή με το που μάθατε ότι είστε έγκυος. Για κάποιες άλλες πάλι όχι, αλλά μην αγχώνεστε! Δεν σημαίνει ότι δεν είσαστε καλή μαμά, απλά σημαίνει ότι πρέπει να έχετε περισσότερη επιμονή και κυρίως υπομονή και σίγουρα θα αγαπήσετε αυτόν τον δύσκολο και ταυτόχρονα ωραιότερο ρόλο!

«Νιώθω ανασφάλεια και μερικές φορές μοναξιά»
Και ποια μαμά, ιδιαίτερα όταν είναι «νέα» μαμά δεν έχει νιώσει αυτά τα συναισθήματα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Από τη στιγμή που δεν έχετε ξαναυπάρξει μαμά να νιώθετε αναρωτιέστε αν ότι κάνετε το κάνετε σωστά. Οι δυσκολίες για μία μαμά του σήμερα είναι πολλές και σίγουρα θα νιώθετε ότι όλα έχουν πέσει στις πλάτες σας. Η αλήθεια είναι ότι η γυναίκες σήμερα πολλαπλό ρόλο, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνη. Μπορείτε πάντα να στηρίζεστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα και στα άλλα μέλη της οικογένειας και όσο για την ανασφάλεια, είναι παροδική!

«Θέλω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου!»
Παραδεχτείτε το, δεν είναι κακό! Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους και δεν μένει παρά να το επιδιώξετε! Σίγουρα θα σας καταλάβουν!

Η μητρότητα είναι σίγουρα το πιο όμορφο δώρο, αλλά έχει και τις δύσκολες στιγμές της. Αποδεχτείτε την με τα αρνητικά και τα θετικά της και μονάχα τότε θα απολαύσετε την κάθε στιγμή!