Μπαμπάδες που αποφάσισαν να ενωθούν και να βοηθήσουν την Παιδιατρική Κλινική! (εικόνες)

Όταν οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν και το κάνουν με την καρδιά τους, πάντα βρίσκεται ο τρόπος.

Μια τέτοια περίπτωση, που αποδεικνύει ακριβώς αυτό, είναι η περίπτωση των μπαμπάδων που αποφάσισαν να ενωθούν και να βοηθήσουν την Παιδιατρική Κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο φωτογράφο Σάκη Μπατζάλη, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και τη στήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN, και προσωπικά του κυρίου Θεόδωρου Τρύφων, μπαμπάδες φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά τους και εξέδωσαν ημερολόγιο!

Δώδεκα cool μπαμπάδες φωτογραφίζονται με τα παιδιά τους, με σκοπό τη δημιουργία ενός ξεχωριστού ημερολογίου. Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Παιδιατρικής Κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Να σημειώσουμε εδώ, ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει την… έγκριση και στήριξη και των 12 μαμάδων!

Όπως αναφέρει ο Άρης Σπέρκος, το κίνητρο για την ιδέα αυτή δεν ήταν τίποτα άλλο από την αγωνία που έχουν οι γονείς για την υγεία των παιδιών τους και την όσο τη δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη νοσοκομειακή τους φροντίδα. «Η Λέσβος δεν έχει τις ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που έχουν άλλα μικρότερα και πιο απομακρυσμένα νησιά μας, παρ” όλα αυτά υπάρχουν ανάγκες, οι οποίες, δεδομένων των δύσκολων καιρών που βιώνουμε, δεν είναι πάντα εύκολο να καλυφθούν. Με αυτήν την προσπάθεια, όσο μικρή σε οικονομικά μεγέθη μπορεί να είναι, θέλουμε να συμβάλουμε κι εμείς, ως γονείς, στην κάλυψη αυτών των αναγκών»


Ο Άρης Σπέρκος με τον γιο του

Και πώς διατίθεται το ημερολόγιο; Μέσω φίλων και γνωστών, όμως τις επόμενες μέρες θα βρεθούν και κάποια κεντρικά σημεία πώλησης!

«Μέχρι τότε, όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το ημερολόγιο μπορούν να απευθύνονται στους… μπαμπάδες μέσα από την ομάδα μας στο Facebook (Daddy Cool Project 2014) και στο τηλεφωνο 698 56 88 538 (Άρης)!», λέει ο κύριος Σπέρκος.

Πώς οργανώθηκαν οι μπαμπάδες; Όπως αναφέρει ο κ. Σπέρκος, η οργάνωση ξεκίνησε με την εύρεση των cool μπαμπάδων. Οι περισσότεροι γνωρίζονταν μεταξύ τους και έτσι συνεννοήθηκαν εύκολα. Μίλησαν με τον φωτογράφο, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει αφιλοκερδώς τη φωτογράφηση. Ενημέρωσαν τον διευθυντή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και τους υπεύθυνους της Παιδιατρικής Κλινικής, οι οποίοι παρέδωσαν μια λίστα με τα είδη που είχε ανάγκη το τμήμα.

Σε συνεννόηση, τέλος, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης οργανώθηκε το λογιστικό κομμάτι του όλου εγχειρήματος και προχώρησαν στην εκτύπωση του ημερολογίου. «Πολύ σημαντική ήταν επίσης η συνεισφορά από τη φαρμακευτική εταιρεία ELPEN, και προσωπικά από τον κύριο Θεόδωρο Τρύφων, στο κομμάτι της έκδοσης του ημερολογίου. Ευελπιστούμε αυτή η προσπάθεια να μπορέσει να καθιερωθεί και να συμβάλλει έτσι κάθε χρόνο στη φροντίδα και προστασία όλων των παιδιών στο νησί μας. Τουλάχιστον, όλοι εμείς που συμμετείχαμε από την αρχή, προσανατολιζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση για την επόμενη χρονιά».

Ο κ. Σπέρκος, κλείνοντας μας δήλωσε: «Να τονιστεί, ότι στο νοσοκομείο δεν θα δοθούν χρήματα, αλλά κατευθείαν ο εξοπλισμός που μας ζητήθηκε. Έχουμε από το νοσοκομείο όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα μηχανήματα και εμείς θα αναλάβουμε να έρθουμε σε επαφή με τις εταιρείες που τα διαθέτουν για την αγορά τους. Όλα τα στοιχεία από τις πωλήσεις και τις αγορές θα δημοσιοποιηθούν στην ομάδα και στα ΜΜΕ με την ολοκλήρωση της προσπάθειας».

Και του χρόνου λοιπόν!