Αποκλειστικό: «Εκλογικό δίδυμο» στην Α’Αθηνών Κεφαλογιάννη-Πλεύρης

 

Αναρτήθηκε: 23 Δεκεμβρίου, 2014 στις 19:38

Καθώς όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα εξασφαλίσει η υποψηφιότητα Δήμα τις 180 απαιτούμενες ψήφους, υποψήφιοι βουλευτές ετοιμάζονται για βουλευτικές εκλογές. Συναντήσεις, ζυμώσεις, επισκέψεις…όλα με φόντο την επανεκλογή τους στην εκλογική τους περιφέρεια.

Πάγια τακτική των βουλευτών είναι η δημιουργία διδύμων σε κάθε εκλογική περιφέρεια, προκειμένου η συνεργασία να βοηθήσεις και τους δύο υποψηφίους. Πάντα σε αυτά τα δίδυμα υπάρχει η «δυνατή» υποψηφιότητα και η «αδύναμη», προκειμένου να μην υπάρχουν μεταξύ τους συγκρούσεις. Έτσι ο «δυνατός» επιδιώκει με τη στήριξή του «αδύναμου» να πετύχει την καλύτερη θέση εκλογής, ενώ ο «αδύναμος» με τη στήριξη του «δυνατού» επιδιώκει απλά την εκλογή του ή έστω την αξιοπρεπή του εμφάνιση.

Ένα τέτοιο δίδυμο φαίνεται πως δημιουργήθηκε στην Α’Αθηνών μεταξύ Όλγας Κεφαλογιάννη και Θάνου Πλεύρη. Σε αυτήν την περίπτωση η «δυνατή» Όλγα Κεφαλογιάννη κυνηγάει την πρωτιά, ενώ ο «αδύναμος» Πλεύρης που δεν αναμένεται να καταφέρει να επανεκλεγεί, επιδιώκει μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Πρόσφατα μάλιστα, έκανε και μια συγκέντρωση των πυρήνων του, ο Πλεύρης σε μπαρ του Κολωνακίου, προκειμένου να τους βάλει σε κλίμα εκλογών. Και μάλιστα σε αυτή την κλειστή συγκέντρωση των φίλων του, κάλεσε την Όλγα Κεφαλογιάννη, κάτι που επιβεβαιώνει τις φήμες για δημιουργία διδύμου μεταξύ τους.

Η εξέλιξη αυτή φυσικά διόλου άρεσε στην Ντόρα Μπακογιάννη και το Βασίλη Κικίλια, που είναι οι άλλοι 2 που διαγκωνίζονται για την πρωτιά στην Α’Αθήνας.

Αλλά αυτό το κομμάτι θα το αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση στο εγγύς μέλλον…

Ξερόλας






Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Tο newsrebel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

comments powered by Disqus