Απίστευτες σκηνές: Δείτε τον Γητευτή των Λιονταριών αγκαλιά με τα “άγρια θηρία”

Φαντάζεστε μια Αφρική χωρίς λιοντάρια;

Η ομάδα παραγωγής του GoPro βίντεο ταξίδεψε στην Αφρική για να μάθει περισσότερα για το πάθος του Kevin Richardson για τα λιοντάρια και το μέλλον τους, και τον κίνδυνο και την ομορφιά που βιώνει μαζί τους.

Θα δείτε πραγματικά απίστευτες σκηνές όπου αυτά τα περίφημα, πανέμορφα και άγρια θηρία γίνονται κυριολεκτικά γατάκια μπροστά του…

Ο αγώνας του Kevin είναι τεράστιος αφού τα λιοντάρια μπήκαν πρόσφατα στη λίστα των άγριων ζώων που κινδυνεύουν να αφανιστούν…

[youtube id=»MNCzSfv4hX8″ width=»580″ height=»337″]

Μετά την αποφοίτησή του με πτυχίο στην Ανατομία και Φυσιολογία, o Kevin ξεκίνησε την καριέρα του στην μετεγχειρητική αποκατάσταση. Έκανε μια δραματική αλλαγή καριέρας όταν του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με τα λιοντάρια σε ένα τοπικό πάρκο λιονταριών πριν 16 χρόνια.

Ως αυτοδίδακτος συμπεριφορών ζώων έχει σπάσει κάθε γνωστό κανόνα ασφαλείας για όσους ασχολούνται με αυτά τα άγρια ζώα. Περιφρονώντας κοινές παρερμηνείες -ότι δηλαδή, για να σπάσεις το πνεύμα του ζώου και να τους υποτάξεις χρειάζονται ξύλα και αλυσίδες, χρησιμοποιεί την αγάπη, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη για να αναπτύξει τους προσωπικούς του δεσμούς μαζί τους. Η μοναδική του μέθοδος για να γνωρίσει τις προσωπικότητες κάθε ζώου – τι κάνει τον καθένα από αυτά να θυμώσει, χαρούμενο, να αναστατώνεται – ακριβώς όπως μια μητέρα καταλαβαίνει το παιδί της – τον βοήθησε να τον δεχτούν σαν δικό τους.

Οι μοναδικές σχέσεις του Kevin με αυτά τα μεγάλα αρπακτικά έχουν ανοίξει πολλές πόρτες και έχει γοητεύσει τη φαντασία πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Έχει παρουσιάσει και παράγει ντοκιμαντέρ που αναφέρουν λεπτομερώς τις σχέσεις του με τα ζώα για να τονίσει τη δεινή θέση των λιονταριών, τόσο στην αιχμαλωσία όσο και στην άγρια φύση.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την δουλειά του Kevin στην ιστοσελίδα www.lionwhisperer.co.za, και ακόμη να προσφέρεται εθελοντική εργασία για μια απίστευτη εμπειρία.

Επιμέλεια κειμένου Λένα Μπλόνσκι