Πρώτη εμφάνιση του Ford Focus RS στο Goodwood (video)

Στα χέρια του Ken Block, το Ford Focus RS αναμένεται να κάψει πολύ λάστιχο την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

Ναι είναι πλέον επίσημο: Το Ford Focus RS αποδίδει 350 ίππους από τον κινητήρα των 2,3 λίτρων, κατά τι περισσότερους και από αυτούς της Mustang με τον ίδιο κινητήρα, καθώς διαθέτει αναβαθμισμένο turbo και εναλλάκτη θερμότητας. Τα καλά νέα δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς το ιδιαίτερα περιποιημένο μοτέρ ανεβάζει 6.800 σ.α.λ. και αποδίδει ροπή 440 Nm από τις 2.000 σ.α.λ., ενώ με λειτουργία overboost φτάνει έως και τα 470 Nm για 15 περίπου δευτερόλεπτα. Με στόχο να ενθουσιάζει τον οδηγό του, το Focus RS υπόσχεται όχι μόνο να περνάει την τεράστια δύναμη στην άσφαλτο με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο χάρη στην τετρακίνηση αλλά και να του δίνει τη δυνατότητα να παίζει με ασφάλεια, τοποθετώντας για πρώτη φορά παγκοσμίως την επιλογή… Drift Mode στο πρόγραμμα οδήγησης. Μεγαλειώδεις πλαγιολισθήσεις λοιπόν χωρίς τον κίνδυνο τετ α κε και ταυτόχρονα κορυφαία διαχείριση της ισχύος τόσο στην επιτάχυνση, χάρη στο σύστημα Launch Control, όσο και στις στροφές, με το Torque Vectoring, εξασφαλίζει το RS.

Η τρίτη γενιά Focus RS είναι η πρώτη με κίνηση σε όλους τους τροχούς και η πλέον ισχυρή και θα κατασκευάζεται στην μονάδα συναρμολόγησης της Ford στη Γερμανία. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του 2016, σε τιμή που φυσικά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ο Dave Pericak, γενικός διευθυντής του τμήματος Ford Performance που ήταν υπεύθυνο για την εξέλιξη και του Focus RS μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το πολύ ιδιαίτερο αυτό μοτέρ θα εμπνεύσει του οδηγούς με την τεράστια ροπή και δύναμη του turbo και ταυτόχρονα θα τους αποζημιώσει με την ταχυστροφία του. Όλα τα παραπάνω υπό μια τόσο εθιστική ηχητική υπόκρουση, που σας εγγυώμαι ότι θα διαγράψει ένα μόνιμο χαμόγελο στα πρόσωπά τους». Δείτε το video και θα καταλάβετε ότι οι ισχυρισμοί του έχουν νόημα…

Πηγή: gazzetta.gr