Έρευνα σοκ – Σε 53 χρόνια θα έχουν τελειώσει τα αποθέματα πετρελαίου

Έρευνα της BP ανέδειξε το ήδη γνωστό πρόβλημα, πως αν η ανθρωπότητα δεν στραφεί προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα αποθέματα πετρελαίου θα τελειώσουν. Πότε; Σε 53,3 χρόνια, αν δεν αλλάξει κάτι…

Μια μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της BP έβγαλε το πόρισμα πως τα αποθέματα πετρελαίου θα εξαντληθούν σε 53,3 χρόνια, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό άντλησης.

Τα εκτιμώμενα αποθέματα πετρελαίου βρίσκονται αυτή την στιγμή στα 1.687,9 δισ. βαρέλια, γεγονός που συνιστά μια πρόοδο της τάξης του 1,1%, σε σχέση με τις εκτιμήσεις του 2013. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προέρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η BPισχυρίζεται πως υπάρχουν 44,2 δισ. βαρέλια, 26% περισσότερα από ότι αρχικά πιστευόταν.

Στην πραγματικότητα, τα αποθέματα πετρελαίου δεν θα τελειώσουν σε 53,3 χρόνια, καθώς υπάρχουν ακόμα άγνωστες ή ανεκμετάλλευτες πηγές. Σαν και αυτές της Δ. Ελλάδας, δηλαδή… Σε κάθε περίπτωση, μέχρι να «στεγνώσει» η Γη από πετρέλαιο, ελπίζουμε να έχει απαγκιστρωθεί η ανθρωπότητα και η παγκόσμια βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης αυτής των αυτοκινήτων, από τα ορυκτά καύσιμα.

πηγή autotriti.gr