Η Γαλλία γράφει ιστορία καταστρέφοντας δημοσίως τόνους ελεφαντόδοντου

Η Γαλλία έγραψε ιστορία υπό τη σκιά του Πύργου του Άιφελ την Πέμπτη, όταν κονιορτοποιήθηκαν τρεις τόνους ελεφαντόδοντου.

Η εκδήλωση, η οποία προορίζεται ως μήνυμα προς τους παράνομους διακινητές άγριων ζώων, πραγματοποιήθηκε στο Champs de Mars μπροστά από ένα πλήθος αστυνομικών και φωτογράφους, αναφέρει η Guardian.

Οι περισσότεροι χαυλιόδοντες, είτε ολόκληρα είτε λαξευμένα κλομπ από ελεφαντόδοντο, που ζυγίζουν 2.304 κιλά, είχαν κατασχεθεί από τους τελωνειακούς υπαλλήλους στο Roissy και Orly, είτε από τα εμπορικά φορτία ή των επιβατών. Επιπλέον, 15.357 κομμάτια από ελεφαντόδοντο, συμπεριλαμβανομένων αγάλματα και κοσμήματα, που ζυγίζουν 800 κιλά, προστέθηκαν στο μύλο.

Η καταστροφή του παράνομου ελεφαντόδοντου έχει καταστεί απαραίτητη για την καταπολέμηση της διακίνησης των απειλούμενων ειδών », δήλωσε ο Philippe Martin, Γάλλος υπουργός Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας,»Είναι ένα αυστηρό μήνυμα που στέλνουμε στους εμπόρους οι οποίοι απειλούν την επιβίωση του ελέφαντα της Αφρικής.

elephant-ivory-google-1-537x402

Οι υπόλοιποι 14 τόνοι ελεφαντόδοντου που βρίσκονται στη Γαλλία θα καταστραφούν μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με εκπροσώπους.

Ο Martin σημείωσε επίσης ότι η Γαλλία έχει πρόσφατα αυξησεί τα πρόστιμα ελεφαντόδοντου έως και δέκα φορές.

Το μήνυμα προς τους λαθροθήρες και διακινητών είναι σαφής : η διακίνηση του ελεφαντόδοντου δεν έχει μέλλον. Με αυτήν την κίνηση τους λέμε ότι το ελεφαντόδοντο δεν έχει καμία αξία.

Το World Wildlife Fund επαίνεσε την κίνηση σε δελτίο τύπου , και κάλεσε τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν τα βήματα της Γαλλίας

Με την καταστροφή των αποθεμάτων ελεφαντόδοντου η Γαλλία ακολούθησε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, που λαμβάνουν δημόσια θέση κατά της παράνομης διακίνησης ελεφαντόδοντου. Καλούμε τις άλλες χώρες να συμμετάσχουν σε αυτήν την σημαντική τάση παίρνοντας δημόσια θέση κατά του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων.

Επιμέλεια Λένα Μπλόνσκι