Τα πιο απίστευτα φυσικά φαινόμενα

Ηφαιστειακή καταιγίδα

Ένα από τα πιο σπάνια και θεαματικά φαινόμενα της φύσης. Κατά την έκρηξη ενός ηφαιστείου δημιουργούνται πίδακες σκόνης και πέτρας που φτάνουν σε ύψος τα εκατοντάδες έως και χιλιάδες  μέτρα. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους δημιουργούν στατική τριβή και τα νέφη σκόνης φορτίζονται ηλεκτρικά. Το αποτέλεσμα είναι θηριώδης κεραυνοί που μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος.

2

Παγωμένες φυσαλίδες

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που παρατηρείται στην τεχνητή λίμνη Αβραάμ στον Καναδά. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η χλωρίδα στον βυθό της λίμνης απελευθερώνει ποσότητες μεθανίου, το οποίο καθώς ανεβαίνει στην επιφάνεια ψύχεται από την χαμηλότερη θερμοκρασία και τελικά σταθεροποιείται δημιουργώντας αυτό το υπέροχο φαινόμενο.

7

Λαμπυρίζουσες ακτές των Μαλδίβων

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα φαινόμενα που μπορούν να κόψουν την ανάσα. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στο Vaadhooτων Μαλδιβών  και προκαλείται από το φυτοπλαγκτόν που παρασέρνεται από το κύμα στην αμμουδιά.

4

Οι χρωματιστοί ευκάλυπτοι της Hawaii

Στο νησί όπου όλα είναι πολύχρωμα και η φύση δίνει τον καλύτερο της εαυτό, ακόμα και οι ευκάλυπτοι αποκτούν μια ιδιαίτερη πινελιά. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος ευκαλύπτου που φυτρώνει μόνο στα νησιά της HawaiiΚαι ονομάζεται Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο!

6

Οι ματωμένοι καταρράκτες της Ανταρκτικής

Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται για πραγματικό αίμα. Αυτό το άκρως εντυπωσιακό φαινόμενο οφείλεται στα οξείδια σιδήρου που σχηματίζονται στο εσωτερικό των πάγων από την παρουσία σιδήρου και νερού. Πρόκειται για την κοινή σκουριά η οποία δίνει αυτό το εντυπωσιακό χρώμα στο λευκό των πάγων.

5

Τα κουκουλιασμένα δέντρα του Πακιστάν

Πρόκειται για δέντρα εξολοκλήρου καλυμμένα με ιστό αράχνης. Σύμφωνα με το NationalGeographicοι επικές πλημύρες του 2010 οδήγησαν τις αράχνες σε αναζήτηση ασφαλέστερου καταφυγίου. Το αποτέλεσμα ήταν κάθε δέντρο να φιλοξενεί χιλιάδες από αυτές δημιουργώντας αυτό το τόσο εντυπωσιακό φαινόμενο.

3

Η λίμνη Hillier της Αυστραλίας

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο για τους επιστήμονες. Το ροζ χρώμα παραμένει στο νερό ακόμα και αν μετακινήσουμε μια ποσότητα πέραν της λίμνης. Πιστεύεται ότι υπάρχει κάποιο βακτήριο που δίνει το χρώμα στα νερά.

10299302_10202763635986450_2097421818_n

Νίκος Α.