Αποκλειστικό: «Πόντιος Πιλάτος» ο Καραμανλής

Μετά την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου το εσωκομματικό ενδιαφέρον στη Νέα Δημοκρατία στρέφεται πολύ περισσότερο από κάθε φορά στον Κώστα Καραμανλή.

Η απήχηση που διαθέτει στη βάση της κεντροδεξιάς τον καθιστά στα μάτια όλων ρυθμιστή των εξελίξεων, για αυτό και από την επομένη των εκλογών από το γραφείο του στην Παναγή Κυριακού έγινε κανονική παρέλαση στελεχών, ενώ και στο δείπνο των 14 που οργάνωσε η Μαριέττα Γιαννάκου μία από τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί ήταν να υπάρξει επαφή μαζί του.

Ο Καραμανλής όμως, όπως ξεκαθάρισε στον Αντ.Σαμαρά, δεν πρόκειται να «φρενάρει» τα στελέχη που ασκούν σκληρή κριτική στην ηγεσία. Ωστόσο τις ίδιες αποστάσεις κρατάει κι από τις διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποχώρησή του από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ αμέσως μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, πριν τοποθετηθούν διαφωνούντες και δελφίνοι!

Με λίγα λόγια έχει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» σε ότι συμβαίνει στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ.

Ο λόγος;

Θέλει να περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα πριν κάνει το οποιοδήποτε «νεύμα».

Ποια πράγματα;

Η πορεία του Τσίπρα τους επόμενους μήνες και το πώς θα είναι διαμορφωμένες οι εσωτερικές ισορροπίες στη ΝΔ μέχρι το Πάσχα.

Χάχας