ΑΠΟΨΗ: Όταν ακούς ένα πολιτικό να ιδρύει think tank, τότε…

Διαβάστε πολύ προσεκτικά για να καταλάβετε πώς παίζετε το πολιτικό παιχνίδι και πώς ένας πολιτικός ανεβάζει τις «μετοχές του»!

Αν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο το επιτυγχάνει μόνο με τη δουλειά του και το έργο του, είστε βαθιά γελασμένοι! Χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Όπως για παράδειγμα ότι έχει δικό του «κοπάδι». Δικό του μηχανισμό.

Το newsrebel σας αποκαλύπτει τη μαγική συνταγή!

  • Αν ο βουλευτής αυτός έχει διαγραφεί από το κόμμα του ή έχει αποχωρήσει κι έχει μείνει χωρίς πολιτική στέγη, τότε είναι επιτακτική (!) ανάγκη να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα! Προσοχή όμως! Αυτό δε σημαίνει ότι το κόμμα αυτό θα κατέβει «σώνει και καλά» στις εκλογές! Ο σκοπός του είναι η διοργάνωση μερικών συγκεντρώσεων (όχι πάνω από 5), άριστα κινητοποιημένων, ώστε να αποτυπωθεί στο φακό, ότι έχει πολλούς ακόλουθους! Ότι το «κοπάδι» του είναι μεγάλο δηλαδή. Και κάπως έτσι να επιδιώξει την απορρόφησή του από ένα μεγαλύτερο και «κανονικό» κόμμα, με πολύ καλύτερους όρους για την εξέλιξή του μέσα σε αυτό (απ” ότι αν προσχωρούσε σαν μεμονωμένο πρόσωπο).
  • Αν τώρα ο βουλευτής αυτός είναι εντός των τειχών του κόμματος, θα πρέπει να το «παίξει» αντάρτης για ένα μικρό διάστημα, ώστε να τραβήξει την προσοχή της ηγεσίας! Κι όταν λέμε αντάρτης, εννοούμε προφανώς του γλυκού νερού!
  • Ο τρίτος τρόπος, αφορά και πάλι στο βουλευτή που βρίσκεται εντός «των τειχών». Αλλά με μια διαφορά. Το κόμμα του είναι κοντά σε εσωκομματικές εξελίξεις και αλλαγή ηγεσίας! Σε αυτό λοιπόν το ενδεχόμενο, η πιο ενδεδειγμένη «συνταγή», είναι η ίδρυση ενός «think tank»! Ενός ομίλου «προβληματισμού» και ανταλλαγής απόψεων, με λίγα λόγια! Ο σκοπός και πάλι ο ίδιος! Η διοργάνωση λίγων εκδηλώσεων (με αρκετό κόσμο πάντα!), ώστε να βγει η «φωτογραφία». Η φωτογραφία δηλαδή, που στην οποία ο βουλευτής μας θα φαίνεται ότι μιλάει σε πλήθος! Κατόπιν, η συνταγή δεν αλλάζει. Διαπραγματεύεται τη στήριξή του με τους επίδοξους ηγέτες, με μεγαλύτερη άνεση και ισχύ!

Υ.Γ.: Αυτή η ανάρτηση ως απάντηση σε απορίες σας, όπως:

Γιατί ίδρυσε ο Χ βουλευτής think tank;

Γιατί ο Χ βουλευτής ενώ ήταν αντάρτης ξαφνικά ηρέμησε;

Πώς είναι δυνατόν ο ανεξάρτητος βουλευτής να ιδρύει ένα κόμμα; Δε βλέπει ότι δεν έχει ελπίδες με το κόμμα αυτό να μπει στη Βουλή;

Ξερόλας