Εκπληκτική η νέα Lotus Evora 400 (video)

Με τη νέα Evora 400, την  πιο γρήγορη και ελαφρύτερη έκδοση της S, η Lotus απευθύνεται στους ενθουσιώδεις αγοραστές της Porsche Cayman GT4.

H Lotus αποκάλυψε ότι η νέα Evora 400, το κορυφαίο μοντέλο της που βασίζεται στην Evora S αλλά διαθέτει 55 επιπλέον ίππους και 22 κιλά λιγότερα, πραγματοποίησε έξι δευτερόλεπτα ταχύτερο γύρο στην ιδιόκτητη πίστα της στο Hethel της Μεγάλης Βρετανίας. Συγκεκριμένα ο ταχύτερος γύρος της Evora S ήταν 1:38 και της 400 1:32. Φυσικά έξι δευτερόλεπτα δεν δικαιολογούνται μόνο από την αυξημένη ισχύ. Η Evora 400 κρύβει ακόμα έναν άσσο στο μανίκι της και αυτός δεν είναι άλλος από το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) στους πίσω τροχούς.

Η νέα Evora 400 αποδίδει, όπως αφήνει να εννοηθεί και η εμπορική της ονομασία, 400 ίππους από το γνωστό V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων, που είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω κιβωτίου έξι σχέσεων στους πίσω τροχούς. Με τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ. κοντράρει στα ίσια την Porsche Cayman GT που αποδίδει 385 ίππους, έχει τελική 295 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ. Ακόμα και το βάρος των δύο αυτοκινήτων είναι ταυτόσημο, 1.415 κιλά, παρά το γεγονός ότι το πλαίσιο της Lotus Evora 400 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και το αμάξωμα από συνθετικά υλικά.

Καθώς η Porsche Cayman GT4 έχει ήδη πάρει διθυραμβικές κριτικές από τους ειδικούς δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο, μένει να δούμε τις αντίστοιχες αναφορές για την Evora 400, μετά τον Αύγουστο όπου θα ξεκινήσει η εμπορική καριέρα της. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πλάνα από όλα τα αυτοκίνητα της Lotus, παραγωγής και αγωνιστικά, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας ιδιόκτητης πίστα δοκιμών της εταιρείας στο Hethel.

Πηγή: gazzetta.gr