Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας κάνει ότι χρειάζεται για να σωθεί το λόμπι των μνημονίων

«Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι», ανέφερε κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του στη σημερινή εκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το δίλημμα των εκλογών», συνέχισε, «είναι με τη Λαϊκή Ενότητα, για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή με τα μνημόνια της ληστείας».

Ο κ. Λαφαζάνης, κατηγόρησε «μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ» ότι «ακολούθησε το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, και ότι συνθηκολόγησε και παραδόθηκε ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο».

«Νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε και ούτε θα υπογράψουμε» σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και κατέληξε λέγοντας, «δεν παραδινόμαστε, δεν προδίδουμε, δεν συνθηκολογούμε, δεν λιποτακτούμε, δεν κάνουμε πίσω».

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήταν και η κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει ότι χρειάζεται για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» υπουργούς της κυβέρνησης ότι συναλλάσσονται με την διαπλοκή και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «συμμάχησε με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο και είναι διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών».

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, εκτίμησε ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι εταίροι δανειστές είναι σύμφωνοι με την διεξαγωγή τους και γίνονται «για να παρακαμφθούν τα μνημόνια» και για να «εκκαθαριστούν από τη Βουλή, οι βουλευτές που δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή».

«Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, ξεκινώντας την ομιλία της στην εκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ οι συγκεντρωμένοι απαντούσαν επανηλλειμμένα «όχι».

«Το χρέος δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι επόμενες γενιές αλλά αυτοί που το δημιούργησαν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Το μόνο χρέος είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου και φαύλου κατεστημένου που κατέστρεψε τη χώρα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «στη χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται καθημερινά από εκείνους που προσπαθούν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό, από όσους έσπευσαν να ανακαλύψουν συμμάχους στους ποιο αδίστακτους σφαγείς, όσους μεταλάσσουν την πατρίδα σε αποικία χρέους, παραδίδουν στις τράπεζες τα σπίτια των πολιτών και αποστέλουν φιρμάνια στο κοινοβούλιο».

«Στην χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται και καταλύεται καθημερινά. Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι όποιος είναι διατεθημένος να ανταλλάξει την ελευθερία με λίγη ασφάλεια δεν αξίζει ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια».

«Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία»κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου και εκτίμησε ότι «ο λαός δεν θα δεχθεί να τον σκοτώνουν για το καλό του».

«Ο ελληνικός λαός είπε «όχι» στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Είπε «όχι» και ελευθερωθήκαμε στην κατοχή. Είπε «όχι» στη χούντα. Και τώρα καλείται να πει «όχι» στα μνημόνια, «όχι» στην υποταγή της χώρας» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος.

«Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το «όχι» απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας» κατέληξε.