Κουτσούμπας: Μύθος η σκληρή διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ – Η Ζωή το παίζει θεματοφύλακας

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Λαϊκής Ενότητας εξαπέλυσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

Οπως τόνισε «η σκληρή διαπραγμάτευση την οποία διακήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις συνιστώσες του», υπήρξε ένας μύθος, που δεν αφορούσε, ούτε μπορούσε να αφορά στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, αλλά ήταν και είναι διαπραγμάτευση στο στρατόπεδο του ταξικού εχθρού και αφορούσε τα διαφορετικά συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων».

Αναφερόμενος στο νέο κόμμα Λαφαζάνη, ο γ.γ. του ΚΚΕ συμπεριέλαβε «στις παγίδες που στήνονται για να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «αστικής εξουσίας, το νέο ανάχωμα, τον ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη».

«Η αστική εξουσία καλά κρατεί, ανανεώνοντας τις απάτες και αυταπάτες μέσα στο λαό, και υφαρπάζοντας τη λαϊκή, ριζοσπαστική ψήφο κάθε φορά, μέσω νέων «αριστερών» και δήθεν αντιμνημονιακών αναχωμάτων» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Πριν τρία χρόνια ανακάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βλέπει θετικά ως ανάχωμα τον ΣΥΡΙΖΑ 2, την «Λαϊκή Ενότητα»».

Από τα βέλη του Δ. Κουτσούμπα δεν ξέφυγε ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Όλοι τους μαζί κι η πρόεδρος της Βουλής που το παίζει θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δε ζήτησαν καν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των Συλλογικών Συμβάσεων» υπενθύμισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Το σύστημα δεν τρομάζει από τέτοια κόμματα του καπιταλισμού με εθνικό νόμισμα. Αντίθετα, πολύμορφα τα στηρίζει, ακόμα κι όταν τους κάνει κριτική, όπως έκανε και με την «Αριστερή Πλατφόρμα» και την προκλητική προβολή της στα ΜΜΕ, την κατάταξή της σε ίδια κατηγορία κομμάτων με το ΚΚΕ, για να παγιδεύουν το ριζοσπαστισμό στο πλαίσιο του συστήματος και ν” αποτελούν ανάχωμα απέναντι στην αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης που προβάλλει το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «θράσος της κυβέρνησης να μιλά μετά την ψήφισή του για «σκληρή και περήφανη μάχη» που τάχα έδωσε απέναντι στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», και απαρίθμησε σειρά αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. «Ο λογαριασμός δεν έχει σταλεί ακόμα, αλλά η κάθε λαϊκή οικογένεια ξέρει τι την περιμένει» ανέφερε. Σε ό,τι αφορά δε, το αναπτυξιακό πακέτο που συνοδεύει την πρόσφατη συμφωνία, έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας», επισημαίνοντας ότι η ανάκτηση των θέσεων ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας τα τρία προηγούμενα χρόνια, δεν συνοδεύτηκε με βελτίωση του λαϊκού εισοδήματος, αντίθετα στηρίχτηκε στη σφαγή των μισθών και συντάξεων. Σε σχέση με τις προσδοκίες για αναδιάρθρωση του χρέους, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως η κυβέρνηση «φόρτωσε στον ελληνικό λαό επιπλέον 85 δισ. ευρώ» με το νέο δάνειο.

«Όπως η προηγούμενη αναδιάρθρωση του χρέους συνοδεύτηκε με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, το ίδιο θα συμβεί και τώρα: Ο λαός οδηγείται στη χρεοκοπία, πληρώνοντας εκτός των άλλων ένα κρατικό χρέος που δε δημιούργησε ή που δεν ωφελήθηκε από τη διόγκωσή του».

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε πως «καμία εργατική-λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να επιστρέψει στην ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, ή να εγκλωβιστεί στο Ποτάμι με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη».

Τέλος αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, ο γ.γ. του ΚΚΕ, τόνισε πως παρά τις «άναρθρες αντιμνημονιακές κραυγές της», στηρίζει «το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα την πιο ωμή μορφή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπράβου του κεφαλαίου, του προκεχωρημένου φυλακίου του αντικομμουνισμού. Αυτός είναι ο ψευτοπατριωτισμός τους» υπογράμμισε.