Μεϊμαράκης: Μνημείο αστάθειας ο Τσίπρας, αναγκαστικά πάλι σε εμάς θα πάει

Για «ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα» κατά το χτεσινό debate έκανε λόγο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε κατά του κ. Τσίπρα που είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι 3ο κόμμα.

«Δεν κατάλαβα πως ο κ. Τσίπρας έχει βγάλει τα αποτελέσματα και θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι 3η. Δεν ήθελα να το σχολιάσω χτες που το ανέφερε στο debate», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο δελτίο του Mega.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε πως ακόμη κι αν η Χρυσή Αυγή είναι 3ο κόμμα, είναι εφικτή η συνεργασία χωρίς η Χ.Α. να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. «Το είχαμε συζητήσει πέρσι και είχαμε βρει ένα τρόπο να θωρακίσουμε τη Βουλή και να μείνουμε στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει πολλές δικαιολογίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει να συνεργαστεί. Αν μας ζητήσει συνεργασία έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε το πατριωτικό καθήκον πάνω από το κομματικό συμφέρον», τόνισε και υπογράμμισε ότι ακόμη και ο χαρακτηρισμός για συγκυβέρνηση «παρά φύση» του κ. Τσίπρα, μπορεί να παρθεί πίσω. Για παράδειγμα, «ο κ. Τσίπρας μπορεί να παραιτηθεί τη Δευτέρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ακατανόητο αυτό που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας με τις εκλογές. Μπορούσε να προχωρήσει με τις διερευνητικές. Γιατί δεν το έκανε τότε;» αναρωτήθηκε και χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ως «μνημείο αστάθειας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει τους 53 που λένε ξεκάθαρα ότι δεν θα στηρίξουν τους εφαρμοστικούς νόμους, έχει αυτούς που ψήφισαν παρών. Αναγκαστικά πάλι σε εμάς θα πάει. Αναγκαστικά θα γίνουν όσα συνέβησαν τον Αύγουστο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ο κ. Τσίπρας έχει στο DNA του να ζητάει βοήθεια από το κοινό», είπε και πρόσθεσε πως «δεν φοβόμαστε αν είμαστε πρώτο κόμμα να αναλάβουμε ευθύνη».

Όσο για το μνημόνιο, ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε πως «οι πολίτες γνωρίζουν ότι είναι μονόδρομος και μας έχει βάλει ο κ. Τσίπρας σε αυτό».

«Το μνημόνιο έχει βασικούς πυλώνες που εμείς ορισμένος εξ αυτών τους πιστεύουμε. Πιστεύουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές. Θα ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα», τόνισε, αν και όπως παραδέχτηκε «στο μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα είναι το συνταξιοδοτικό».