Μητσοτάκης: Για πολιτικούς λόγους η μετάθεση των πληρωμών του ΕΝΦΙΑ μετεκλογικά

«Περιθώρια ισοδύναμων υπάρχουν», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνοντας στοχευμένα ισοδύναμα μέτρα αντί για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Μεγαλύτερη φορολόγηση στα τσιγάρα αντί για αυξήσεις στα φροντιστήρια.. Να μειωθεί η επιχορήγηση στο Ταμείο Εργαζομένων της ΔΕΗ που παίρνουν 600 εκατ. το χρόνο… Περιθώρια ισοδυνάμων υπάρχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Σήμερα οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις. Η μετάθεση των πληρωμών των φορών στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μετεκλογικά γίνεται για πολιτικούς λόγους, ζήσαμε εμείς στο πετσί μας τις επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ και ξέρουμε, αλλάζει η ψυχολογία του πολίτη όταν δει το φόρο», είπε επίσης ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ένα πράγμα που έκανε πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεκπεραιώνει υπηρεσιακές αλλαγές και διευθετήσεις… Πολλά από τα ‘όχι’ που έλεγα εγώ ως υπουργός έγιναν ‘ναι’ την επόμενη μέρα. Να κανείς 1800 μετατάξεις εκπαιδευτικών και να τους πηγαίνεις σε υπηρεσίες ψυγείων δεν είναι ‘νέο’, παλαιοκομματικό μού φαίνεται, να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τώρα».

«Η ΝΔ παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τη βρήκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε.