Ντάισελμπλουμ σε Τσίπρα: Νέα δανειοδότηση ανάλογα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, με την οποία τον πληροφορεί ότι θα εξετάσει το αίτημα για νέα δανειοδότηση στη βάση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

«Έλαβα την επιστολή σας, της 30ης Ιουνίου, στην οποία ζητούσατε ξανά μια επέκταση του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας του EFSF, καθώς και απευθύνατε αίτημα για υποστήριξη από τον ESM» σημειώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Αρχικά, αναφορικά με το επιπλέον αίτημα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας του EFSF, το Eurogroup επιβεβαίωσε στις 30 Ιουνίου, την απόφαση του Eurogroup της 27ης Ιουνίου να μην υποστηρίξει μια παράταση, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις που οδήγησαν σε εκείνη την απόφαση παραμένουν αμετάβλητες. Το ισχύον πρόγραμμα της οικονομικής βοήθειας του EFSF με την Ελλάδα έληξε στις 30 Ιουνίου 2015».

«Ενόψει της επιστολής σας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στις 20 Φεβρουαρίου οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να επαναλάβουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα» γράφει ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος έτσι στη μη πληρωμή της δόσης του Ιουνίου προς το ΔΝΤ.

«Δεύτερον, θα επανέλθουμε στο αίτημα σας για την οικονομική στήριξη από τον ESM μόνο μετά και με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» καταλήγει ο κ. Ντάισελμπλουμ.