Ανακοινώθηκε το νέο Fiat 500 (εικόνες+video)

Η ώρα της επίσημης αποκάλυψης του ανανεωμένου Fiat 500 έφτασε μια μέρα νωρίτερα απ’ ότι είχε ανακοινωθεί.

Σήμερα έδωσε η Fiat στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του ανανεωμένου Fiat 500, που όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες διατηρεί στο ακέραιο το χαρακτήρα του, με μικρές μόνο «πινελιές» εκσυγχρονισμού στα φωτιστικά σώματα, στους προφυλακτήρες και φυσικά στο εσωτερικό.

Συνολικά έχουν γίνει περισσότερες από 1.800 αλλαγές όπως υποστηρίζει η Fiat, καθώς εκτός από τις οφθαλμοφανείς, υπάρχουν εκατοντάδες τόσο στα μηχανικά μέρη, όσο και στα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά. Κατ’ αρχάς οι κινητήρες δεν έχουν αλλάξει και περιλαμβάνουν τον τετρακύλινδρο των 1.2 λίτρων με ισχύ 69 ίππων που αποτελεί και τον βασικό της γκάμας, τον δικύλινδρο 0.9 με 85 και 105 ίππους, τον τετρακύλινδρο 1.3 diesel με 95 ίππους και μια ακόμα εκδοχή του κινητήρα βενζίνης 1.2 με δυνατότητα καύσης υγραερίου (LPG). Χαρακτηριστικό πλέον όλων των κινητήρων είναι πως πληρούν τις προδιαγραφές Euro6. Προφανώς σύντομα θα ακολουθήσουν και οι εκδόσεις Abarth του ανανεωμένου 500, ωστόσο η εταιρεία δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικό.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές στη γενική αισθητική είναι περιορισμένες, ωστόσο έχουν βελτιωθεί τα υλικά και έχει προστεθεί μια μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment της Fiat με την ονομασία U Connect. Έτσι οι κεντρικοί αεραγωγοί έχουν ανασχεδιαστεί, ενώ νέο είναι και το οπτικά ενιαίο όργανο του ταμπλό, που περιλαμβάνει φυσικά ταχύμετρο, στροφόμετρο και στις πιο πλούσιες εκδόσεις, μια ψηφιακή οθόνη πληροφοριών. Με πιο προσεκτική και μεγαλύτερη χρήση ηχομονωτικών υλικών οι κραδασμοί και ο θόρυβος στο εσωτερικό έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ αλλαγές έχουν γίνει στην ανάρτηση και στα φρένα. Τα πίσω φώτα είναι πλέον led, όπως και οι προβολείς ημέρας, ενώ τα στοιχεία εξοπλισμού και οι δυνατότητες εξατομίκευσης ακόμα περισσότερες. Στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι (ο ένας για τα γόνατα του οδηγού), ESC, ASR, Hill Holder και Hydraulic Brake Assist.

2015-fiatnew500-102015-fiatnew500-45Πηγή: gazzetta.gr