Παρέμβαση Σουλτς: Παραίτηση Τσίπρα και μεταβατική κυβέρνηση για συμφωνία, σε περίπτωση «ναι»

Πρέπει να παραιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση και μέχρι τις εκλογές να αναλάβει μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με στόχο την συμφωνία, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ενόψει του δημοψηφίσματος.

«Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί», είπε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα.

«Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε:

Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ο Σουλτς, είναι «απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα», δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα. Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν».