Μετά την πολύ πετυχημένη τους συμμετοχή στο φετινό Rockwave επανέρχονται για δύο ακόμα Live.

Συμπληρώνουν 20 χρόνια μουσικής πορείας και καταφθάνουν για δύο συναυλίες στην Ελλάδα. Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, γνήσια «παιδιά» της Indie Rock σκηνής, Calexico, από την Αριζόνα των ΗΠΑ έρχονται το Νοέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ένα νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους.

Ανανεωμένοι θα ανέβουν στη σκηνή μετά την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου – όγδοου στην μέχρι τώρα καριέρα τους – άλμπουμ, «Edge Of The Sun», που χαρακτηρίζεται από την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου, με τη συμμετοχή των Takim σε ορισμένα από τα τραγούδια τους και, κυρίως, στο ραδιοφωνικό hit «Roll Tango», στο οποίο κάνει φωνητικά και ο Έρικ Μπάρτον.

Η δισκογραφική τους παρουσία ξεκίνησε το 1995, με τον πρώτο τους δίσκο να είναι το «Superstition Highway». Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ, το «Spoke» και το «Black Light», και το 1999 το «Road Map».

Το συγκρότημα εμπνεύστηκε το όνομά του από την πόλη Calexico της Καλιφόρνια στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό κοινό έχουν χτίσει μια σχέση ετών με αυτό, ενώ έδωσαν το «παρών» στο περσινό Rockwave.

Κάθε άλμπουμ του συγκροτήματος αποτελεί και ένα μουσικό σταυροδρόμι μεταξύ rock, Americana, folk, indie, country και tex-mex. Η έρημος της Αριζόνα και η μεξικανική κουλτούρα ενέπνευσαν τους Calexico έχοντας ως αποτέλεσμα ποιοτικούς δίσκους όπως τους «The Black Light» και «Feast Of Wire» και αγαπημένα τραγούδια «Crystal Frontier», «Maybe on Monday» και «Ballad of Cable Hogue».

Στα τραγούδια τους εγκολπώνονται ετερόκλητα στοιχεία, όπως η πορτογαλική Fado, η τζαζ των 50’s, η μουσική των Τσιγγάνων και τα παρακλάδια της, τα Spaghetti Western soundtracks του μεγάλου Ennio Morricone.

Τα βασικά μέλη του συγκροτήματος είναι οι Joey Burns και John Convertino, δύο από τους κορυφαίους μουσικούς της μουσικής σκηνής της Καλιφόρνια. Στη δουλειά τους υπάρχουν σαφείς αναφορές στην παραδοσιακή μουσική της Νοτιο-δυτικής Αμερικής, σε συνδυασμό με τις ροκ καταβολές τους. Ο συγκερασμός αυτός τους χάρισε τον «τίτλο» του alternative country.

Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει οκτώ επίσημα άλμπουμ, πέρα από εκείνα που διατίθενται μόνο στις περιοδείες τους, τη συλλογή «Even My Sure Things Fail Through»(2001) και μια σειρά από EPs, όπως το «In The Reins», το οποίο ηχογράφησαν με τη συνεργασία των Iron And Wine. Αυτά είναι τα: «Spoke» (1997), «The Black Light» (1998), «Hot Rail» (2000), «Feast Of Wire» (2003), «Garden Ruin» (2006), «Carried To Dust» (2008), «Algiers» (2012) και «Edge Of The Sun» (2015).

To τελευταίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, και στην ηχογράφησή του συμμετείχαν σημαντικοί guests, όπως ο Sam Beam (Iron & Wine), o Ben Bridwell (Band Of Horses), η Neko Case (The New Pornographers), η Pieta Brown, o Nick Urata και ο Tom Hagerman (DeVotchka), η Amparo Sanchez (Amparanoia), η Gaby Moreno, η Carla Morrison, οι Έλληνες Takim και ο μεγάλος Eric Burdon (σε bonus track).

Πληροφορίες
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound) και Σάββατο 14 Νοεμβρίου στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club)

Η προπώληση για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης ξεκινάει στα 24 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 26 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 29 ευρώ.

Η προπώληση για τη συναυλία της Αθήνας ξεκινάει στα 25 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 27 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 30 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το http://www.viva.gr/tickets/music/fuzz-fix-factory/calexico/.
Calexico + opening acts (t.b.a.)
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr) και Σάββατο 14 Νοεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
– See more at: http://www.in.gr/entertainment/music/news/article/?aid=1500019228#sthash.dE6wtpEw.dpuf