Δεν είναι μόνο οι άντρες που έχουν τις… ανασφάλειες τους!

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι και οι γυναίκες έχουν το άγχος μετά το σεξ αν ικανοποίησαν το σύντροφο τους με τις Ελληνίδες να μην αποτελούν εξαίρεση!

Όπως έδειξε έρευνα του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας ( ΚΕΣΑΥ) με βάση τις κλήσεις που δέχτηκαν οι ειδικοί του Κέντρου1 στις 3 γυναίκες, οι οποίες διατηρούν σταθερή σχέση, βιώνουν το άγχος της σεξουαλικής απόδοσης. Οι περισσότερες από αυτές είχαν έντονο στρες κατά τη διάρκεια του σεξ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έρθουν σε οργασμό και να χρειαστεί να προσποιηθούν.
Οι μισές από αυτές τις γυναίκες απάντησαν πως είχαν αρνητική εικόνα για τον εαυτό τους και το σώμα τους με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η σεξουαλική τους ζωή.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν ειδικοί ψυχολόγοι, όταν οι γυναίκες λαμβάνουν συνέχεια και από παντού μηνύματα για το τέλειο σώμα και το τέλειο πρόσωπο είναι λογικό να τους δημιουργούνται ανασφάλειες και συμπλέγματα για την δική τους εμφάνιση.

Η συμβουλή των ειδικών είναι να προσπαθούν οι γυναίκες πάντα να μιλούν με τους συντρόφους τους για αυτούς φόβους και τις ανασφάλειες τους.