Έχει τελματώσει η σχέση σου; Αυτοί οι 3 τρόποι θα σε βοηθήσουν να την σώσεις!

Μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που δείχνουν πως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Όμως, υπάρχει πάντα δυνατότητα να το «γυρίσεις». Δες πώς.

1. Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο.

Αφενός κάτι τέτοιο σε κάνει να μην απολαμβάνεις καμία στιγμή. Θεωρείς δεδομένο πως θα περάσετε μαζί το weekend, πως θα δείτε ένα βράδυ αγκαλιά ταινία στον καναπέ (καταλήγοντας να μην είστε καν αγκαλιά), πως θα βγείτε μια βραδινή βόλτα για ποτό. Αν δεν δημιουργείς μια διάθεση προσμονής και δεν παίρνεις ικανοποίηση από όσα κάνετε μαζί, αλλά μουρμουράς «μια από τα ίδια», βαδίζεις με μαθηματική ακρίβεια σε κακά μονοπάτια. Αν η σχέση σε νοιάζει, πάρ’ το αλλιώς.

2. Μην αφήνεσαι.
Τον πρώτο καιρό της σχέσης ίσως να μην κυκλοφορούσες ποτέ άβαφη μπροστά του (ακόμα και το πρωί έκανες ένα «φυσικό μακιγιάζ»), πρόσεχες τα εσώρουχα που φοράς, απέφευγες να σε βλέπει με τα ίδια ρούχα. Μετά χαλάρωσες (και καλά έκανες). Όμως, μήπως παραχαλάρωσες; Αν είσαι μονίμως άβαφη, αχτένιστη, απεριποίητη και προπάντων βαριεστημένη να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη χωρίς ικανοποίηση, πάρ΄το (ξανά!) αλλιώς. Όχι για να αρέσεις σε εκείνον, αλλά για να νιώσεις καλύτερα. Αν νιώσεις εσύ καλύτερα, θα αρέσεις πολύ περισσότερο και σε εκείνον.

3. Μην τον αποπαίρνεις
Στην αρχή της σχέσης τον θαύμαζες. Από τα αστεία που κάνει, τις γνώσεις του, την άνεσή του να αλλάζει το σκασμένο λάστιχο, τις επιδόσεις του στο… τένις (λέμε τώρα) μέχρι τον τρόπο που καθαρίζει το ψάρι. Λοιπόν, ο θαυμασμός είναι το κύριο συστατικό για να «δέσει» η σχέση. Αν τώρα σου τη δίνει από τον ήχο που κάνει, όταν μασάει, μέχρι την εμμονή του να κλείνει τους καθρέφτες του αυτοκινήτου, όταν παρκάρει, σημαίνει πως αυτός ο θαυμασμός έχει ξεθυμάνει επικίνδυνα. Είναι ο χρόνος, η τριβή, η φθορά. Πριν παραδώσεις τα όπλα σε αυτή τη σκέψη, σκέψου όλα αυτά που σε έκαναν να τον ερωτευτείς. Προσπάθησε να τα αναζητήσεις στην καθημερινότητα. Αν είναι ακόμα κάπου εκεί, προσπάθησε να θυμηθείς πώς ήσουν και εσύ, όταν σε ερωτεύτηκε. Ξύπνα ξανά αυτό το κορίτσι μέσα σου (και έξω σου). Αν η σπίθα σιγοκαίει, με λίγη καλή θέληση και από τις δύο πλευρές, ο έρωτας μπορεί να ξαναφουντώσει.