Kι όμως η σχέση από απόσταση κάνει καλό! Δείτε πως…!

Το ότι διαβάζεις στην ίδια πρόταση «καλά» και «σχέση από απόσταση» μπορεί να σε σοκάρει, αλλά ως παθούσα θα σου πω ότι είναι μεγάλη αλήθεια. Γιατί η απόσταση αμβλύνει τα προβλήματα που μπορεί να έχετε μεταξύ σας και βάζει στην πρώτη γραμμή τα συναισθηματικά «μου λείπεις» και μελλοντικά  όνειρα που ξεκινάνε με την φράση «όταν βρεθούμε θα….» ενώ είναι περιττό να πούμε τι «πόλεμος» (από σεξ, φιλιά, συζητήσεις, δραστηριότητες) γίνεται όταν τελικά βρίσκεστε.

Πέρα από αυτά όμως, η απόσταση σου κάνει καλό και σε ατομικό επίπεδο. Είναι σύμμαχος της υγείας σου με τρόπους που δεν είχες φανταστεί. Εξηγούμαστε.

1. Η ποιότητα του ύπνου σου είναι καλύτερη
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ιαπωνικό Ινστιτούτο Ύπνου, κοιμάσαι καλύτερα όταν κοιμασαι μόνη σου και όχι όταν μοιράζεσαι το διπλό σου κρεβάτι (καλά, αν είναι και μονό δεν το διαπραγματευόμαστε) με κάποιον άλλον.

2. Έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις ουρολοίμωξη
Αλήθεια. Το σεξ είναι από τα πιο φανταστικά πράγματα στη γη, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει τις πιθανότητες να μολυνθείς,είπε από κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό, είτε από κάποιο ΣΜΝ. Άρα λιγότερο σεξ= λιγότερα γυναικολογικα προβλήματα= πιο χαρούμενα κορίτσια. Απλά μαθηματικά.

3. Δεν φοράς τόσο συχνά σέξι εσώρουχα (τα οποία συνήθως είναι φτιαγμένα από νάυλον), άρα έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις κάποια λοίμωξη
Το να φοράς βρακί αερόστατο είναι απόλαυση. Αλλά πιθανότατα, όταν είναι εδώ ο φίλος σου επιλέγεις στρινγκ ή κάτι παρεμφερές. Τι γίνεται τώρα όμως.
Όσο σέξι κι αν είναι τα μικροσκοπικά εσώρουχα, έχουν πολλά μείον για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Το λεπτό τους ύφασμα μπορεί έυκολα να μετακινηθεί από την περιοχή του πρωκτού στον κόλπο και να μεταφέρει μικρόβια και βακτήρια από τη μία περιοχή στην άλλη. Για να μειώσεις το ρίσκο, φρόντισε τα εσώρουχα σου να είναι βαμβακερά και όχι νάυλον.

4. Δεν χρειάζεται να είσαι (τόσο) συνεπής με την αποτρίχωση
Και όσο και να πεις, είναι κι αυτό ένα είδος ξενοιασιάς.

5. Ο αυνανισμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
(και μόλις διάβασες την καλύτερη δικαιολογία για να το κάνεις ακόμα πιο συχνά)
Όταν ο φίλος σου λείπει, ο υπεύθυνος για την σεξουαλική σου ευχαρίστηση είσαι εσύ, πράγμα υπέροχο. Με το να αυτοικανοποιείσαι μειώνεις τα επίπεδα κορτιζόλης (η ορμόνη του άγχους), κοιμάσαι καλύτερα και αυξάνεις τις ενδορφίνες του οργανισμού σου, τρια θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεσαι ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Τρως πιο ανθρώπινες μερίδες
Όταν τρως μαζί με το φίλο σου, τρως περισσότερο.Κι αυτό είναι τέλειο, αλλά και αδικία ταυτόχρονα.

7. Γυμνάζεσαι περισσότερο
Και επειδή έχεις περισσότερο χρόνο και επειδή θέλεις να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθείς μαζί του.