Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις κάποιον λένε ότι είναι να πας με κάποιον άλλον!

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι έβαλε στο μικροσκόπιο 170 ανθρώπους που είχαν βιώσει πρόσφατα έναν χωρισμό για 10-12 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της μελέτης παρατηρήθηκε ότι το 35% των συμμετεχόντων έκανε σεξ με κάποιον άλλον, με σκοπό να ξεπεράσει τον πρώην, ενώ το 25% έκανε σεξ με κάποιον άλλον στα πλαίσια της εκδίκησης. Περιττό να πούμε πως τα αρχικά στατιστικά ήταν υψηλότερα για αυτούς που τους παράτησαν από αυτούς που έφυγαν από τη σχέση. Αυτό που ήθελαν εκείνοι που τους παράτησαν ήταν να επιβεβαιωθούν. Επιπλέον, παρατηρήθηκε πως εκείνοι που τους παράτησαν ήταν πιο πιθανό να κάνουν σεξ με κάποιον άγνωστο (ή και με πολλούς αγνώστους) από ότι εκείνοι που τερμάτισαν τη σχέση τους.

Αυτό που παρατηρήθηκε, επίσης, ήταν πως μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (περίπου 5 μήνες) και αυτοί που τους είχαν παρατήσει και αυτοί που είχαν φύγει από τη σχέση έκαναν πλεόν σεξ για τους ίδιους λόγους και δεν υπήρχε καθόλου το θέμα της εκδίκησης στο προσκήνιο.

Βοηθάει, όμως, το σεξ εκδίκησης; Δεν είναι βέβαιο! Παρόλο που οι ερευνητές λένε πως το να κάνεις σεξ με κάποιον που μόλις γνώρισες μπορεί να έχει το ρίσκο να πληγωθείς ακόμα περισσότερο, από την άλλη λένε πως είναι πιθανό να βοηθήσει στη διαδικασία της επούλωσης. Προς το παρόν να ξέρεις πως έχεις την έγκριση των επιστημόνων να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό για σένα. Αν πιστεύεις ότι το σεξ εκδίκησης μπορεί να σε βοηθήσει, κάν’το. Έτσι κι αλλιώς όλα θα είναι και πάλι φυσιολογικά σε πέντε μήνες!