Ποια είναι τα φαγητά που θα επηρεάσουν την σεξουαλικότητα σου;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η λίμπιντο μπορεί να επηρεαστεί από πλήθος παραγόντων, από το άγχος και την κούραση, μέχρι τις οικονομικές ανησυχίες.Το φαγητό που τρώμε μπορεί να επηρεάσει –είτε θετικά είτε αρνητικά- την ερωτική μας διάθεση.

Σε γενικές γραμμές τα φρέσκα τρόφιμα, καθώς και μια ποικιλία από χρωματιστά φρούτα και λαχανικά βελτιώνουν τη διάθεσή μας και μας γεμίζουν ενέργεια, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και η λίμπιντό μας.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που δεν ενδείκνυνται πριν το σεξ;

- Μπρόκολο

Περιέχει όσα σάκχαρα περιέχουν τα φασόλια. Με άλλα λόγια μας φουσκώνουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε δυσκίνητοι και βαριοί.

- Κόκκινο κρέας

Μια μπριζόλα για παράδειγμα, σε ανθρώπους με πεπτικά προβλήματα μπορεί επίσης να φέρει φούσκωμα και την αίσθηση λήθαργου

- Γαλακτοκομικά

Σε πολλούς ανθρώπους το γάλα, το τυρί ή το γιαούρτι μπορούν να προκαλέσουν καούρα στο στομάχι ή φούσκωμα αν έχουν δυσανεξία.

- Σοκολάτα

Μιλάμε περισσότερο για την σοκολάτα γάλακτος μιας και η μαύρη ρίχνει τα επίπεδα του στρες και βοηθάει στην έκκριση της φαινυλεθυλαμίνης, ουσία όμοια με αυτήν την παράγει το σώμα μας όταν ερωτευόμαστε.

- Hot dog

Λόγω των κορεσμένων λιπαρών που περιέχει μειώνει την ενέργεια μας. Κάτι που είναι απαραίτητο για μια όμορφη ερωτική περιπέτεια.

- Μέντα

Μπορεί να φρεσκάρει την αναπνοή. Περιέχει όμως μενθόλη που ρίχνει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

-Προτηγανισμένες πατάτες

Έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει πως όταν της τρώμε απελευθερώνεται πολύ γρήγορα ενέργεια. Σημαίνει όμως επίσης πως μετά από λίγο η ενέργεια μας πέφτει κίολας, το ίδιο κατακόρυφα όσο ανέβηκε.

- Κόκκινο κρασί

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί ευχαρίστηση. Όταν όμως πιούμε πολύ, τα αποτελέσματα είναι τα αντίθετα

- Ενεργειακά ποτά

Είναι πλούσια σε ζάχαρη και συντηρητικά με αποτέλεσμα να δίνουν ενέργεια. Η δράση τους όμως είναι στιγμιαία. Στη συνέχεια η ενέργεια μας πέφτει αρκετά.