Όλα χωράνε σ’ένα διαμέρισμα 30 τ.μ! [εικόνες & video]

Ο χώρος είναι πολύτιμο αγαθό, ιδίως σε πυκνοκατοικημένες πόλεις σαν αυτή της Νέας Υόρκης….

Γι’αυτό και ο Citizens Housing & Planning Council (CHPC), ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός, έχει αφιερωθεί στη βελτίωση της στέγασης και της ανάπλασης μικρών περιοχών π.χ. σε επίπεδο γειτονιάς, μέσω συνεργατικών προσπαθειών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ιδρύθηκε το 1937 και μέσω των αμερόληπτων ερευνών και της διαρκούς ερευνητικής παρουσίας του, έχει διαμορφώσει και επηρεάσει την πολιτική για τη βελτίωση κατοικιών της πόλης και της ποιότητας της ζωής στις γειτονιές της Νέας Υόρκης.

Η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία του οργανισμού που στο διοικητικό του συμβούλιο περιλαμβάνει επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες  στους τομείς της πολεοδομίας, της αρχιτεκτονικής, του δικαίου και της οικιστικής ανάπτυξης, στοχεύει στην ανάπτυξη μικρών κοινοτήτων και κατ’ επέκταση της πόλης.

Σε συνεργασία με το Museum of the City of New York, διοργάνωσαν μία πρωτοποριακή έκθεση με τίτλο «Making Room: New Models for Housing New Yorkers», που στόχο είχε να παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις για την καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή σε μικρά διαμερίσματα.

Transforming-Micro-Apartment_p02-1

Transforming-Micro-Apartment_p02

Transforming-Micro-Apartment_p01-1

 

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα τόσο των περιορισμένων χώρων όσο και του αυξανόμενου αριθμού άγαμων ατόμων, δημιουργήθηκε ένα μικρό και ευέλικτο studio 29,25 τ.μ. με έπιπλα της Ιταλικής εταιρείας Clei. 

Το μικρό studio διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτεί ένας σύγχρονος άνθρωπος, χωρίς να γίνονται παραχωρήσεις στη λειτουργικότητα ή την άνεση.

Transforming-Micro-Apartment_p06

Ακόμη και το μπάνιο, έχει δεχτεί την ιδιαίτερη φροντίδα του αρχιτέκτονα Bartolomeo Bellati της Minimal USA.

Transforming-Micro-Apartment_p10

Transforming-Micro-Apartment_p09-(1)
Ο όμορφος σχεδιασμός, η λειτουργικότητα και η άνεση των μικρών ή πολύ μικρών διαμερισμάτων, είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης πνευματικής εργασίας από τους αρχιτέκτονες ή τους interior designers και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εύκολης και άκοπης εργασίας από μη ειδικούς.

Transforming-Micro-Apartment_p07

Transforming-Micro-Apartment_p03

Transforming-Micro-Apartment_p04

[youtube id=»EIpDvOTeGPE» width=»580″ height=»337″]

πηγή: designhome.gr, mcny.org, chpcny.org