Σπίτι αξίας 1 ευρώ ;έγινε αξίας 99.000 ευρώ! (εικόνες & βίντεο)

Το όνειρό του να αποκτήσει το δικό του, όμορφο σπίτι έκανε πραγματικότητα ένας ταξιτζής από το Λίβερπουλ. Και όχι μόνο πραγματοποίησε το όνειρό του, αλλά κατάφερε και να δημιουργήσει περιουσία από το… τίποτα.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Τζαγιάλαλ Μαντ αγόρασε ένα ετοιμόρροπο σπίτι στο Λίβερπουλ αντί μόλις… ενός ευρώ και κάτι ψιλά. Το ακίνητο έβγαινε στο σφυρί από τον δήμο σε αυτή την εξευτελιστική τιμή, μαζί με ακόμη 19 κατοικίες, σε μια προσπάθεια να βρεθούν εύκολα αγοραστές που θα τα πάρουν, θα τα ανακαινίσουν και με αυτόν τον τρόπο θα δώσουν ξανά ζωή στην περιοχή. Το συγκρότημα αυτό των κατοικιών ήταν ακατοίκητο εδώ και 20 χρόνια και αν δεν ανακαινιζόταν θα… κατεδαφιζόταν.

Βέβαια, δεν θα πωλούνταν σε οποιονδήποτε. Υπήρχαν και οι απαραίτητοι όροι προκειμένου να αποφευχθούν οι κερδοσκόποι. Έτσι, αυτά τα σπίτια θα μπορούσαν να αγοραστούν μόνο από κάποιον που ζει στο Λίβερπουλ που δεν έχει άλλο σπίτι στην ιδιοκτησία του, έχει μια δουλειά, είναι διατεθειμένος να το ανακαινίσει αλλά και να μείνει σε αυτό για τα επόμενα πέντε χρόνια, τουλάχιστον.

Ένας από αυτούς που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ήταν και ο οδηγός ταξί Τζαγιαλάλ, ο οποίος είχε μετακομίσει στη Βρετανία από την πατρίδα του, τη Σρι Λάνκα, πριν από οκτώ χρόνια. Ο Μαντ αγόρασε ένα από αυτά τα ετοιμόρροπα σπίτια πριν από έναν χρόνο και είναι ο πρώτος που ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακαίνισής του.

Ο οδηγός ταξί από τη Σρι Λάνκα ξόδεψε συνολικά 44.000 ευρώ για την ανακαίνιση του σπιτιού με τις τέσσερις κρεβατοκάμαρες, το οποίο πλέον διαθέτει καινούρια ηλεκτρικά, υδραυλικά, πατώματα, μπάνια και μια κουζίνα αμερικανικού τύπου.

«Ξόδεψα 44.000 συν 1 ευρώ και έφτιαξα αυτό το καταπληκτικό σπίτι για την οικογένειά μου. Οι κόρες μου ανυπομονούν να μετακομίσουμε. Υπάρχουν κάποιες δουλειές ακόμη που πρέπει να γίνουν, ωστόσο νομίζω ότι δεν θα αργήσουμε να μετακομίσουμε. Η αξία του σπιτιού πλέον ανέρχεται σε 190.000 ευρώ», είπε ο Μαντ μιλώντας σε τοπική εφημερίδα του Λίβερπουλ.

[youtube id=»McBCpKwUu50″ width=»580″ height=»337″]

[youtube id=»2MaK8Afq5qw» width=»580″ height=»337″]

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (10)

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (5)

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (2)

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (6)

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (3)

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (4)

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (7)

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (8)

Οδηγός ταξί αγόρασε με ένα ευρώ ένα ετοιμόρροπο... αχούρι και το μετέτρεψε σε ένα καταπληκτικό σπίτι αξίας 190.000 ευρώ (9)

Πηγή: iefimerida.gr

 

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2014/12/odigos-taksi-agorase-axouri-kai-to-metetrepse-se-spiti-aksias-190000-eurw/#ixzz3LjJTHUPQ