Κλήρωση της ΚΕΔ χωρίς ευτράπελα δε γίνεται

Άλλη μια κλήρωση της ΚΕΔ με πολλές αντιλογίες και παράπονα, ιδιαίτερα από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔ η κλήρωση των διαιτητών για τον πρώτο τελικό που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (7/6) στο ΣΕΦ και το «παρών» έδωσε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με τον αντιπρόεδρο των «ερυθρολεύκων», Γιώργο Σκινδήλια να σχολιάζει την παρουσία του και να ζητάει να αποχωρήσει, καθώς δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο. Αμέσως ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος απάντησε πως βρίσκεται ως φίλος και είναι υπό την προστασία του.

Αργότερα οι Πειραιώτες αιτήθηκαν να σφυρίξουν μόνο διεθνείς διαιτητές, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική. Αυτό σημαίνει πως στη σειρά Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα σφυρίζουν συνολικά δεκατέσσερις διαιτητές. Να τονίσουμε πως στα δυο πρώτα ματς της σειράς των μεγάλων τελικών (Κυριακή ΣΕΦ, Τετάρτη ΟΑΚΑ), εξαιρέθηκαν οι ρέφερι Σχοινάς, Παπαπέτρου και Γ. Πουρσανίδης.

Στη συνέχεια η διαδικασία που έβγαλε τους διαιτητές των δυο πρώτων αγώνων έγινε σε τρία γκρουπ: Στο πρώτο, τοποθετήθηκαν οι Γκόντας, Χριστοδούλου, Αναστόπουλος, στο δεύτερο οι Κορομηλάς, Καρακατσούνης, Πηλοΐδης και στο τρίτο οι Παναγιώτου, Φούφης, Ταβουλαρέας, Ψαριανός και Μητσόπουλος.

Οι δυο τελευταίοι από κάθε γκρουπ, κληρώθηκαν για τα δυο πρώτα παιχνίδια. Αυτή η διαδικασία είχε την επιλογή του διαιτητή Μητσόπουλου, έναν ρέφερι τον οποίο έχει σε εκτίμηση η ΚΕΔ, ο οποίος θα σφυρίξει για πρώτη φορά σε ματς Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σε τελικούς πρωταθλήματος.

Τελευταίο θέμα ήταν η χρησιμοποίηση ή όχι του διαιτητή Χρ. Παναγιώτου, εξαιτίας του πρόσφατου εμπρησμού του αυτοκινήτου του, με το Σκινδήλια να τονίζει πως σε παλαιότερους εμπρησμούς στα καταστήματα του Ν. Ζαβλανού και του γιου του Κ. Ρήγα, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και την Euroleague. Ούτε αυτό άφησε ασχολίαστο ο πρόεδρος των «πρασίνων» που σημείωσε πως πάντα το «τριφύλλι» σηκώνει τρόπαια. Η απάντηση ωστόσο του επικεφαλής της ΚΕΔ, Στέλιου Συμεωνίδη ήταν πως θα είναι φρόνιμο να μπει στην κληρωτίδα, διαφορετικά θα σήμαινε πως υποκύπτουν στη βία.