Σκάνδαλο στο γαλλικό ποδόσφαιρο για στημένα παιχνίδια

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στο γαλλικό ποδόσφαιρο! Σήμερα το πρωί μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν-Φρανσουά Φοστίν καθώς και αυτός της Νιμ Ζαν-Μαρκ Κονράντ έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα.

Οι δύο άνδρες είναι εκ των βασικών υπόπτων κυκλώματος το οποίο έστηνε παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-2014 στη 2η κατηγορία της Γαλλίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Parisien» οι δυο τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι χειραγώγησαν την περσινή αναμέτρηση των ομάδων τους στις 13 Μαϊού όταν Καέν και Νιμ χρειάζονταν το βαθμό προκειμένου η πρώτη να πάρει την άνοδο για το Σαμπιονά και η δεύτερη να μην υποβιβαστεί. Το τελικό σκορ 1-1…

Εκτός από τους δύο, η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη άλλων τριών υπόπτων ενώ αναζητούνται περισσότερα από 12 άτομα έπειτα από την απόφαση των αρχών. Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία, η επιχείρηση, η οποία έχει στηθεί τους τελευταίους έξι μήνες, έχει ενοχοποιητικά στοιχεία και για τους προέδρους των Μπαστιά, Ντιζόν και Κρετέιγ αφού όλοι μαζί φαίνεται ότι είχαν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο ποσοστό των αγώνων της 2ης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος με πρόσβαση σε ποδοσφαιριστές και τεχνικά επιτελεία.

Εγκέφαλος όλης της προσπάθειας των υπόπτων είναι ο Σερζ Κασπαριάν, πρώην μέτοχος και μέλος της διοίκησης της Νιμ, ο οποίος είχε συνελήφθη στα μέσα Οκτωβρίου και σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι αυτός έλυσε τη σιωπή του και έδωσε λεπτομέρειες για το πως δρούσε το κύκλωμα.