Νανομπαταρία θα φορτίζει τα κινητά σε μόλις 12 λεπτά!

Μια σημαντική ανακάλυψη για την αποθήκευση ενέργειας από ερευνητές στις ΗΠΑ

Μια σημαντική ανακάλυψη στο σχεδιασμό μπαταριών θα μπορούσε να σημαίνει ότι… οι μέρες που περνούσατε περιμένοντας με τις ώρες το κινητό σας να φορτίσει, μάλλον θα ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ κατασκεύασαν μια καινοτόμα μπαταρία, η οποία φορτίζει τις συσκευές σε μόλις 12 λεπτά.

Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει, ότι η εφεύρεση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην πολυπόθητη… σμίκρυνση των συσκευών αποθήκευσης ενέργειας.

Η μπαταρία χρησιμοποιεί δομές, που ονομάζονται «νανοπόροι», για τη μεταφορά του ηλεκτρικού φορτίου σε κάθε άκρο μέσα από ηλεκτρόδια νανοσωλήνων.

«Ο νανοπόρος είναι μια μικροσκοπική τρύπα, 80.000 φορές μικρότερη από μια ανθρώπινη τρίχα, ο οποίος είναι φτιαγμένος από ένα φύλλο κεραμικού υλικού» εξήγησε μία εκ των συγγραφέων της μελέτης Eleanor Gillette, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με τη διδακτορική ερευνήτρια στην Επιστήμη των Υλικών και τη Μηχανική, Chanyuan Liu, η μπαταρία αυτή που περιγράφεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Nature Nanotechnology, μπορεί να φορτιστεί μέσα σε μόλις 12 λεπτά και να επαναφορτιστεί χιλιάδες φορές.

«Η γρήγορη φόρτιση είναι ένα πολύ ελκυστικό, ποιοτικό χαρακτηριστικό» σχολίασε η ίδια.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.