«Πατρινό Καρναβάλι για πάντα»: Δείτε live τη μεγάλη παρέλαση

Υπό βροχή, περισσότερα από 30.000 άτομα πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης – Κέφι και χορός σε Ξάνθη και Ρέθυμνο που πρωταγωνιστούν στις εκδηλώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το κέντρο της Πάτρας. Η βροχή που πέφτει στην πόλη, δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει τους χιλιάδες καρναβαλιστές, που παρελαύνουν μαζί με τις κατασκευές τους, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Επίσης, η βροχή δεν πτόησε ούτε τους χιλιάδες επισκέπτες, που προφυλαγμένοι κάτω από τις στοές των πεζοδρομίων της οδού Κορίνθου, παρακολουθούν την παρέλαση και συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική και τον βασιλιά καρνάβαλο και ακολούθησαν η βασίλισσα με την συνοδεία της, καθώς και τα υπόλοιπα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, ενώ το πρώτο μέρος της παρέλασης έκλεισε με τους συλλόγους.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού» με τους περίπου 30.000 καρναβαλιστές, οι οποίοι, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, τρέχουν, τραγουδούν και χορεύουν, μεταδίδοντας απλόχερα το κέφι και την χαρά.

Επίσης, πολλά από τα πληρώματα έχουν τις δικές τους καρναβαλικές κατασκευές και τα δικά τους άρματα, ενώ με τις ευφάνταστες και πρωτότυπες στολές τους, κερδίζουν τα θετικά σχόλια των θεατών της παρέλασης.

Η καρναβαλική παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 18:30 το απόγευμα με τους συλλόγους των σοκολατοριχτών, οι οποίοι τηρούν κάθε χρόνο το έθιμο του σοκολατοπολέμου.

Για την βόρεια Ελλάδα, το επίκεντρο του Καρναβαλιού είναι η Ξάνθη, όπου φέτος θα παρελάσουν 12.000 καρναβαλιστές, μέλη περίπου 25 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Στην Κρήτη, η καρδιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων «χτυπά» στο Ρέθυμνο. Περίπου 15.000 καρναβαλιστές συμμετέχουν στην μεγάλη παρέλαση με την οποία ολοκληρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κρήτη. Η παρέλαση διοργανώνεται το μεσημέρι της Κυριακής και συμμετέχουν 36 ομάδες με 30 άρματα ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί στα τουριστικά καταλύματα της πόλης με την πληρότητα να αγγίζει το 100%.

Η μεσημβρινή παρέλαση θα ξεκινήσει από  τον κόμβο Θεοτοκόπουλου στις 2μ.μ. ενώ τα πληρώματα θα καταλήξουν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου θα ξεκινήσει Dj party. Η τελετή λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα, στην παραλιακή λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου με το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου πάνω στην παραλία, το οποίο θα συνοδεύεται από σόου με πυροτεχνήματα.  Για το βράδυ της Κυριακής προγραμματίζονται συναυλία με τη «Μαλού» αλλά και street party.

Στην πόλη βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες γεγονός που καθιερώνει πλέον το καρναβάλι του Ρεθύμνου στα πιο πολυπληθή όλης της χώρας ενώ φέτος για πρώτη φορά το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού της πόλης (στις 12 Φεβρουαρίου) καταγράφηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το αντίστοιχο παιχνίδι με τις περισσότερες συμμετοχές παγκοσμίως (άνω των 1400 ατόμων).