BMW M4 DTM Champion Edition μόνο για λίγους (εικόνες)

Κατασκευάστηκε με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών

Γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών στον καταξιωμένο θεσμό αγώνων του Γερμανικού DTM δια χειρός Marco Wittmann, η BMW παρουσιάζει μια συλλεκτική έκδοση της BMW M4.

Οι λέξεις «Champion Edition» που συνοδεύουν την ονομασία του μοντέλου καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο για πιο λόγο κατασκευάστηκε η διαφορετική αυτή BMW M4.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Βαυαρών, η συγκεκριμένη έκδοση θα παραχθεί σε μόλις 23 αντίτυπα, επιλογή που αντιστοιχεί στο αριθμό με τον οποίο φέτος ο Γερμανός οδηγός συμμετείχε στον εξόχως ανταγωνιστικό αυτό θεσμό αγώνων κόντρα στους… συνήθεις υπόπτους (βλ. Audi και Mercedes).

Ποια είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν την DTM Champion Edition σε σχέση με τις «απλές» Μ4; Κατ’ αρχήν, το χρώμα των εξωτερικών επιφανειών της (Alpine White, όπως το αποκαλούν οι Γερμανοί), ενώ, από εκεί και πέρα, επιμέρους στοιχεία και γνωρίσματα, όπως είναι το μαύρο ματ χρώμα του καπό και του καλύμματος του χώρου αποσκευών που σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές ρίγες ταιριάζουν γάντι με την σκουρόχρωμη και πανάλαφρη, ελέω ανθρακονημάτων, οροφή, τα πορτοκαλί διακοσμητικά στην εμπρός μάσκα και φυσικά οι επιγραφές «23» στις πόρτες και «WIT» στα πλευρικά πίσω κρύσταλλα.

Συμπληρωματικά, η διαφορετική αυτή M4 είναι εφοδιασμένη με τροχούς διαμέτρου 19 ιντσών και έναν διαχύτη αέρα στο πίσω μέρος κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, υλικό που συναντάται και στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών.

Η μοναδικότητα της έκδοσης ενισχύεται με συγκεκριμένες στιλιστικές επιλογές και στο εσωτερικό της. Εκεί, δηλαδή, όπου συναντά κανείς μεταξύ άλλων την… υπογραφή του 24χρονου Marco Wittmann στα διακοσμητικά των μαρπιέ, καθώς και στην επένδυση από ανθρακονήματα στο ταμπλό, το αγωνιστικού τύπου πηδάλιο, αλλά και τις επενδύσεις από αλκαντάρα στα καθίσματα.

Από εκεί και πέρα, κάτω από το καπό της M4 DTM Champion Edition εξακολουθεί να φιλοξενείται ο γνωστός 6κύλιδρος κινητήρας τούρμπο της BMW, ο οποίος αποδίδει 431 ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4,1 δλ., ενώ ειδικά για την περίσταση, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με κεραμικά φρένα καθώς και το «πακέτο» M Driver’s Package.

Αξίζει να προσθέσουμε πως οι 23 τυχεροί ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκδοσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, υπό την καθοδήγηση του Marco Wittmann, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στη διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή του Nürburgring.

ImageHandler.ashx