Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και επέστρεψε στις νίκες στον Καναδά. 1-2 η Mercedes με Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Μπότας, που ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

Οι Mercedes έφυγαν καλά στην εκκίνηση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον δεν απειλήθηκε από τον Νίκο Ρόσμπεργκ σε κανένα σημείο του αγώνα, αφού τον διατηρούσε συνεχώς σε απόσταση 1-1.5 δευτερολέπτου. Ο Βρετανός, μάλιστα, αύξησε τη διαφορά στο φινάλε και πανηγύρισε άνετα τη νίκη στον Καναδά. Με αυτόν τον τρόπο, ανέβηκε για πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά το Μπαχρέιν, αφού έμεινε μακριά από τη νίκη σε Ισπανία και Μονακό, και τέταρτη φέτος.

Όσο για τον Ρόσμπεργκ, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πιάσει τον ομόσταυλό του και έμεινε δεύτερος κάνοντας το 1-2 για τα «ασημί βέλη». Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν δεν είδαμε μία Ferrari στο βάθρο. Στα προηγούμενα Γκραν Πρι ήταν είτε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, είτε ο Κίμι Ραϊκόνεν, αλλά αμφότεροι έμειναν σήμερα πίσω από τη Williams του Βαλτέρι Μπότας.

Βέβαια, το τετακέ του Iceman ήταν αυτό που έφερε τον συμπατριώτη του στην τρίτη θέση, καθώς έκτοτε δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει και έμεινε τέταρτος. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, δεν είχε εύκολο έργο εκκινώντας από τη 18η θέση λόγω της ποινής του για προσπέραση υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Ο Γερμανός, μετά από μία επαφή που είχε, μπήκε νωρίς για το πρώτο πιτ στοπ, στο οποίο υπήρξε πρόβλημα στον πίσω αριστερό τροχό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και να βγει τελευταίος. Όμως, έκανε κάποιες προσπεράσεις, με τα πιτ στοπ των υπολοίπων μπήκε στη δεκάδα, διατηρήθηκε εκεί και προς το τέλος πέρασε και τον Παστόρ Μαλντονάντο για να δει πέμπτος την καρό σημαία.

Από εκεί και πέρα, εντός των βαθμών κατάφερε να βρεθεί και ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος εκκίνησε από πολύ χαμηλά, αλλά είχε καλή στρατηγική, καλό αγώνα, έκανε αρκετές προσπεράσεις και τερμάτισε στην έκτη θέση μπροστά από τον Παστόρ Μαλντονάντο, παρά το γεγονός ότι η Lotus έδειχνε δυνατή στο Μόντρεαλ. Ακολούθησαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Ντανιίλ Κβιάτ, με τον Ρομάν Γκροζάν να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Ο Γάλλος θα μπορούσε να πλασαριστεί πιο ψηλά, αλλά είχε… περιπέτειες με τον Ρομπέρτο Μέρχι πριν την είσοδο στο πιτ λέιν και τελικά κατάφερε να πάρει τον βαθμό. Τέλος, τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τη McLaren, καθώς εγκατέλειψε αρχικά ο Φερνάντο Αλόνσο και εν συνεχεία ο Τζένσον Μπάτον, ενώ τους ακολούθησε ο Μέρχι.

Έτσι, με το πέρας εφτά αγώνων, ο Χάμιλτον διεύρυνε τη διαφορά του στη βαθμολογία, όπου προηγείται με 151 βαθμούς έναντι 134 του Ρόσμπεργκ και 108 του Φέτελ, ενώ ακόμα πιο πίσω στους 72 είναι ο Ραϊκόνεν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Ρόσμπεργκ Mercedes +2.285

Μπότας Williams +40.666

Ραϊκόνεν Ferrari +45.625

Φέτελ Ferrari +49.903

Μάσα Williams +56.381

Μαλντονάντο Lotus +66.664

Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο

Κβιάτ Red Bull +1 γύρο

Γκροζάν Lotus +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +1 γύρο

Ρικιάρντο Red Bull +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Φερστάπεν Toro Rosso +1 γύρο

Νασρ Sauber +2 γύροι

Στίβενς Marussia +4 γύροι

Εγκατέλειψαν

Μέρχι Marussia 63ο γύρο

Μπάτον McLaren 58ο γύρο

Αλόνσο McLaren 47ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 151

Ρόσμπεργκ 134

Φέτελ 108

Ραϊκόνεν 72

Μπότας 57

Μάσα 47

Ρικιάρντο 35

Κβιάτ 19

Γκροζάν 17

Νασρ 16

Πέρεζ 11

Χούλκενμπεργκ 10

Σάινθ Τζούνιορ 9

Φερστάπεν 6

Μαλντονάντο 6

Έρικσον 5

Μπάτον 4

Πηγή: gazzetta.gr