Ένα συναρμολογούμενο supercar από τη Βρετανία

Ένα supercar που το αγοράζεις σε… κομμάτια, το φτιάχνεις μόνος σου και σπάει όλα τα ρεκόρ δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Η Ultima Sports είναι μια βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα σε μορφή κιτ, με στόχο την απόλαυση στην πίστα. Ταυτόχρονα όμως τα μοντέλα της είναι απόλυτα νόμιμα για κυκλοφορία στο δρόμο και παράλληλα τόσο γρήγορα, που σίγουρα κάποιοι ιδιοκτήτες Porsche, Ferrari και McLaren θα κατάπιναν τη γλώσσα τους μετά από μια κόντρα μαζί τους. Το νεότερο μοντέλο της εταιρείας, το Ultima Evolution διαθέτει ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα, αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια, ένα αμάξωμα από συνθετικά υλικά και ο κινητήρας προέρχεται από την Chevrolet. Συγκεκριμένα είναι ο V8 των 6,8 λίτρων ο οποίος προσφέρεται τόσο με ατμοσφαιρική τροφοδοσία και εκδόσεις ισχύος 480 και 700 ίππων, όσο και με turbo που φτάνει τους 1.020 ίππους.

Φυσικά υπάρχουν πολλά supercars με αυτή την ισχύ. Οπότε, τι είναι αυτό που κάνει το Ultima Evolution τόσο γρήγορο; Χωρίς πολλά – πολλά μπιχλιμπίδια εξοπλισμού, με ελάχιστα ηλεκτρονικά και απλές λύσεις, το βάρος της κατασκευής δεν ξεπερνά τα 950 κιλά. Έτσι, τα 380 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας και τα 2,3 δλ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα τα έχει το Ultima για πρωινό, με τον turbo κινητήρα των 1.020 ίππων. Υπολογίστε δε ότι αυτά τα νούμερα δεν έρχονται με τη χρήση διαστημικής υβριδικής τεχνολογίας στον κινητήρα, κιβωτίων 9 σχέσεων και έξυπνων συστημάτων μετάδοσης σε όλους τους τροχούς. Αντίθετα, το Ultima Evolution δεν έχει καν σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός «ταπεινού» χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συναρμολόγηση του Ultima Evolution είναι μια σχετικά απλή υπόθεση και απαιτεί απλά, βασικά εργαλεία. Για την τιμή όμως δεν κάνει λόγο, καθώς διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

check-out-the-new-ultima-evolution-supercar-5ultima-evolution-4Πηγή: gazzetta.gr