Η πιο άσχημη Porsche της ιστορίας

Στα…ουράνια φτάνουν οι τιμές για τις Porsche 959, αν και πολλοί τις θεωρούν ως το πιο άσχημο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας.

Κανένα άλλο μοντέλο της Porsche δεν πολώνει τόσο ακραία τους φίλους της μάρκας, όπως η 959. Το συγκεκριμένο Coupe κατασκευαζόταν μεταξύ 1986 και 1988 και το μπροστινό μέρος θυμίζει με την πρώτη ματιά Porsche. Πίσω όμως, μοιάζει σαν να κόλλησε κάποιος κατά λάθος την ουρά μίας Mercedes.
Γιαυτό και θεωρείται κατά πολλούς ως η ασχημότερη Porsche όλων των εποχών. Αυτό δεν μειώνει πάντως καθόλου την αξία του αυτοκινήτου, όπως επιβεβαιώνει το παράδειγμα μίας 959, που θα πωληθεί σε αμερικανική δημοπρασία με τιμή εκκίνησης πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν, ότι το αυτοκίνητο θα πιάσει χαλαρά τη συγκεκριμένη τιμή και πιστεύουν, ότι τελικά θα χρειαστεί να «ξηλωθεί» ακόμη περισσότερο όποιος αποφασίσει να την αγοράσει.
Δύο είναι οι αιτίες, που ανεβάζουν τις τιμές για το συγκεκριμένο μοντέλο στα ουράνια. Κατ΄ αρχάς επειδή η 959 ήταν στην εποχή της χάρη στους 450 ίππους του κινητήρα της το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Και κατά δεύτερον, επειδή κατασκευάστηκαν συνολικά μόνον γύρω στα 300 τέτοια μοντέλα. Και ως γνωστόν η σπανιότητα ανεβάζει την αξία ακόμη και ενός κακάσχημου αυτοκινήτου!

Πηγή: gazzetta.gr