Mercedes AMG G63 6X6 829 ίππων (εικόνες)

Το κολοσσιαίο Mercedes AMG G63 6X6 αποκτά από τις επεμβάσεις του βελτιωτικού οίκου Mansory 829 ίππους.

Αν είστε ιδιοκτήτης ενός Mercedes AMG G63 6X6 και θεωρείτε τα 500.000€ που δαπανήσατε για την αγορά του λίγα ή τους 536 ίππους του V8 turbo κινητήρα του οριακούς, τότε μην ανησυχείτε. Ο βελτιωτικός οίκος Mansory αναλαμβάνει να ελαφρώσει την τσέπη σας και να ανεβάσει την ισχύ του 5.5 λίτρων κινητήρα με τα δύο turbo στο δυσθεώρητο νούμερο των 829 ίππων, με τη ροπή περιορισμένη στα 1.000 Nm, καθώς το κιβώτιο δεν αντέχει περισσότερη.

Ο Mansory επεμβαίνει στα δομικά στοιχεία του κινητήρα αλλάζοντας από έμβολα μέχρι μπιέλες και στρόφαλο, ώστε να εξασφαλίσει αξιοπιστία ταυτόχρονα με την τεράστια ισχύ, ενώ διαφορετικό είναι και το σύστημα εξαγωγής. Παράλληλα, αλλάζει καπό και μάσκα εμπρός για να επιτραπεί η διέλευση περισσότερου αέρα με στόχο την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ προσθέτει και ένα οπτικό κιτ από ίνες άνθρακα για να ξεχωρίζει το δικό σας τέρας με τα στεροειδή από τα υπόλοιπα εργοστασιακά τέρατα.

Παρότι ο βελτιωτής δεν ανακοινώνει το κόστος των παρεμβάσεών του, αυτές σίγουρα ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν πολύ εκτεταμένες αλλαγές στον κινητήρα και στο αμάξωμα. Για το λειτουργικό αποτέλεσμα δεν γνωρίζουμε, το αισθητικό όμως ακροβατεί οριακά ανάμεσα στο κιτς και την υπερβολή, με δεδομένο ότι ακόμα και στην εργοστασιακή του μορφή το Mercedes AMG G63 6X6 ξεπερνά κατά πολύ τα εσκαμμένα.

mercedes-amg-g63-6x6_600x0wMANSORY_GRONOS_03Πηγή: gazzetta.gr