Ηλεκτρικό SUV της Tesla (video)

Με άνευ λόγου βαρύ καμουφλάζ κινηματογραφήθηκε σε δρόμο του Palo Alto το αναμενόμενο ηλεκτρικό SUV της Tesla, το Model X.

Το Χ έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις, με τελευταία την υψηλής τεχνολογίας CES του 2015 από όπου και οι εικόνες, όντας  σχεδόν έτοιμο προς πώληση. Το γιατί περιφέρεται μεταμφιεσμένο στο δρόμο, ανάγεται μάλλον στον κλάδο της ψυχιατρικής, ή της… βασκανίας. Το νέο Model X είναι το τρίτο μοντέλο της πρωτοποριακής Tesla, της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους, για τα αμερικανικά δεδομένα, SUV, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο Roadster, το πρώτο χρονικά μοντέλο της εταιρείας και στο S, που είναι ένα πολυτελές sedan.

Με τις χαρακτηριστικές πίσω πόρτες σε σχήμα φτερών γλάρου, η Tesla υπόσχεται αυξημένη πρακτικότητα και εύκολη πρόσβαση των πίσω επιβατών, ακόμα και στην τρίτη σειρά καθισμάτων –το X είναι εφταθέσιο. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αναφέρουν δύο διαφορετικές εκδόσεις με αυτονομία κίνησης 430 και 350 χιλιόμετρα, ενώ βέβαιο είναι ότι η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ενός για τον εμπρός και ενός για τον πίσω άξονα. Οι επιδόσεις, τουλάχιστον αυτές της επιτάχυνσης από στάση και εν κινήσει θα είναι εντυπωσιακές -4,4 δλ. υπόσχεται η Tesla για το 0-100- ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά πριν τα 200 χλμ./ώρα για να μην μειώνεται δραματικά η αυτονομία.

Το video δείχνει το X να κινείται σε αυτοκινητόδρομο του Palo Alto, όντας στο τελικό στάδιο των δοκιμών του, πιθανότατα σε αυτό που πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα… bugs από το λογισμικό του. Το Model X, που θα διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται στο τέλος του 2015.

Πηγή: gazzetta.gr