Το πιο σκληροπυρηνικό Golf όλων των εποχών (εικόνες)

Eπιβεβαιώθηκε επίσημα, ότι θα κυκλοφορήσει εντός του έτους το σκληροπυρηνικότερο VW Golf παραγωγής όλων των εποχών με 400 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9’’.

Ζήτημα λίγων μηνών είναι το λανσάρισμα του VW Golf R400, που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην περυσινή έκθεση Auto China. Το δυνατότερο Golf παραγωγής όλων των εποχών θα εφοδιάζεται με τον γνωστό δίλιτρο Turbo κινητήρα, που προσφέρει τις υπηρεσίες του και στις εκδόσεις GTI και Golf R. Στην περίπτωση του Golf R400 θα αποδίδει 400 ίππους ισχύ και 450 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Χάρη σε αυτές τις προδιαγραφές, θα επιταχύνει το Hardcore Golf από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,9’’ και η τελική του ταχύτητα θα «περιορίζεται» από κόφτη στα 280 χλμ./ώρα.
Ενδεχομένως πάντως να δούμε και μία ακόμη δυνατότερη έκδοση του Golf με τον ίδιο κινητήρα και τον κωδικό R420. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αποδίδει το ιπτάμενο Golf 420 άλογα και θα διαθέτει ως οπτικό σήμα κατατεθέν ένα ιδιαίτερο πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα κοστίζει το νέο VW Golf R400 στη Γερμανία λιγότερο από 50.000 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μία σαφώς ακριβή, όχι όμως και απαγορευτική τιμή για έναν Γερμανό με μέσο εισόδημα.

Volkswagen Golf R 400

Volkswagen Golf R 400Πηγή: gazzetta.gr