Το επόμενο Swift της Suzuki θα είναι το ik-2 (video)

Το πρωτότυπο ik-2, που παρουσίασε η Suzuki στις εκθέσεις της Γενεύης και της Σαγκάης, θα είναι πιθανότατα το επόμενο Swift.

Με νέο πλαίσιο, ένα εντελώς νέο τρικύλινδρο κινητήρα 999 κ.εκ. άμεσου ψεκασμού και εντυπωσιακό αισθητικά αμάξωμα 4 μέτρων, το πρωτότυπο ik-2, που η Suzuki ανακοίνωσε ότι αποτελεί τον προπομπό ενός νέου μοντέλου το 2016, θα είναι πιθανότατα το νέο Swift.

Το δημοφιλέστερο μοντέλο της Suzuki έχει μείνει πίσω σε εξέλιξη, καθώς οι κινητήρες βενζίνης που χρησιμοποιεί είναι ατμοσφαιρικής τροφοδοσίας, ενώ και το μήκος των 3,8 μέτρων του αμαξώματός του το κατατάσσει από άποψη μεγέθους στο κάτω όριο της κατηγορίας. Σήμερα το σύνολο του πιο σύγχρονου ανταγωνισμού της κατηγορίας των super mini αγγίζει ή και ξεπερνά τα 4 μέτρα σε μήκος, με ό,τι θετικό σημαίνει αυτό για τους χώρους των επιβατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Suzuki, το πρωτότυπο ik-2 έχει ακριβώς τις διαστάσεις ενός σύγχρονου super mini, με μήκος 4,02 μέτρα, ενώ ο νέος turbo τρικύλινδρος κινητήρας το φέρνει στην πρωτοπορία και από τεχνολογική άποψη. Λογικά στη επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί το μοντέλο παραγωγής.

Πηγή: gazzetta.gr