Lexus SUV με δίλιτρο κινητήρα turbo (video)

H Lexus ανακοίνωσε την προσθήκη ενός δίλτρου κινητήρα turbo στη γκάμα του πολυτελούς SUV RX.

Το νέο RX 200T θα κάνει την πρώτη παγκόσμια παρουσίασή του στην έκθεση της Σαγκάης, στην Κίνα, και έρχεται να προστεθεί στις δύο εκδόσεις του νέου μοντέλου, που έκανε το ντεμπούτο του την 1 Απριλίου 2015 στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Στοχεύοντας σε αγορές όπου κυβισμός πάνω από 2 λίτρα επιφέρει σημαντική φορολογική επιβάρυνση, η Lexus εξέλιξε αυτό τον κινητήρα που προέρχεται από την καινούρια γενιά τετρακύλινδρων turbo της Toyota με νέο σύστημα χρονισμού των εκκεντροφόρων VVT-iW, υπερσυμπιεστή με φτερωτή μεταβλητής γεωμετρίας και υγρόψυκτο intercooler που στοχεύουν στην υψηλή απόδοση και στους χαμηλού ρύπους.

Με απόδοση 228 ίππων και σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ο νέος κινητήρας θα είναι απόλυτα επαρκής για το πολυτελές SUV, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την απόδοση ή το βάρος. Το βέβαιο είναι ότι το RX θα αποκτήσει σημαντικό ενδιαφέρον και για τη χώρα μας, ενώ σίγουρα ο νέος κινητήρας θα περάσει και σε μικρότερα μοντέλα της γκάμας, δίνοντάς τους πολύ καλύτερη προοπτική, από εμπορική άποψη.

Πηγή: gazzetta.gr