Νίκησε ο Χάμιλτον και υπό το φώς των προβολέων

Υπό το φως των προβολέων για δεύτερη χρονιά ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στον αγώνα του Μπαχρέιν δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα. Εκπληκτικός ο Κίμι Ραϊκόνεν, που τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Πέμπτος ο Φέτελ.

Από την εκκίνηση ήταν πρώτος, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε άνετα τη νίκη στο Μπαχρέιν υπό το φως των προβολέων. Ο Βρετανός δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση για να φτάσει στην τρίτη νίκη του στη σεζόν και να αυξήσει τη διαφορά από τους αντιπάλους του στη βαθμολογία. Δεύτερος τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, με τη Ferrari να είναι γι” ακόμα μια φορά στο βάθρο.

Ο Iceman ακολούθησε διαφορετική στρατηγική βάζοντας πρώτα τη μέση γόμα και μετά τη μαλακή, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα όχι μόνο να μειώσει τη διαφορά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ (από τα 15 δεύτερα), αλλά και να τον περάσει στον προτελευταίο γύρο για να μπει… σφήνα στις δύο Mercedes. Βέβαια, εκμεταλλεύτηκε και το λάθος του Γερμανού, ο οποίος βγήκε εκτός πίστας και είδε την καρό σημαία από την τρίτη θέση.

Όσον αφορά την έτερη Ferrari, ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα μπορούσε και πάλι να ανέβει στο βάθρο, όμως έμεινε τέταρτος, αρχικά, και πέμπτος, εν συνεχεία, αφού έκανε λάθος όταν έδινε μάχη με τον Ρόσμπεργκ, πάτησε εκτός πίστας και προκάλεσε ζημιά στην μπροστινή του αεροτομή. Γεγονός που τον ανάγκασε να προβεί σε τρίτο πιτ στοπ, ώστε να βγει πίσω από τον Βαλτέρι Μπότας.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να περάσει τη Williams του Φινλανδού, που ήταν τέταρτος στο καλύτερο αποτέλεσμα της βρετανικής ομάδας μέχρι στιγμής. Πίσω από τον Φέτελ ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Ρομάν Γκροζάν, Σέρχιο Πέρεζ, Ντανιίλ Κβιάτ, με τον Φελίπε Μάσα να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Ωστόσο, ο Ρικιάρντο μπορεί να νιώθει τυχερός που ολοκλήρωσε τον αγώνα, αφού ο κινητήρας της Renault έσκασε με το πέσιμο της καρό σημαίας, ώστε ο Αυστραλός να ακινητοποιήσει το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμούς.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι και πάλι όσοι ήταν από την όγδοη θέση και πίσω… έφαγαν από έναν γύρο, τη στιγμή που ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε 11ος δείχνοντας βελτίωση για τη McLaren, η οποία είδε τον Τζένσον Μπάτον να μην εκκινεί καν τον αγώνα, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα στο σύστημα ERS, ενώ η Toro Rosso είχε διπλή εγκατάλειψη με τους Μαξ Φερστάπεν και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον ξέφυγε στους 93 βαθμούς, ενώ ο Ρόσμπεργκ πέρασε στη δεύτερη θέση με 66 αφήνοντας τρίτο τον Φέτελ με 65. Στους κατασκευαστές η Mercedes βρίσκεται στους 159, με τη Ferrari να ακολουθεί με 107 και τη Williams να είναι τρίτη και… καταϊδρωμένη με 61.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Ραϊκόνεν Ferrari +3.380

Ρόσμπεργκ Mercedes +6.033

Μπότας Williams +42.957

Φέτελ Ferrari +43.989

Ρικιάρντο Red Bull +61.751

Γκροζάν Lotus +84.763

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Κβιάτ Red Bull +1 γύρο

Μάσα Williams +1 γύρο

Αλόνσο McLaren +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Μαλντονάντο Lotus +1 γύρο

Στίβενς Marussia +2 γύροι

Μέρχι Marussia +3 γύροι

Εγκατέλειψαν

Φερστάπεν Toro Rosso 36ο γύρο

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso 31ο γύρο

Δεν εκκίνησαν

Μπάτον McLaren

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 93

Ρόσμπεργκ 66

Φέτελ 65

Ραϊκόνεν 42

Μάσα 31

Μπότας 30

Ρικιάρντο 19

Νασρ 14

Γκροζάν 12

Χούλκενμπεργκ 6

Φερστάπεν 6

Σάινθ Τζούνιορ 6

Πέρεζ 5

Έρικσον 5

Κβιάτ 4

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 159

Ferrari 107

Williams 61

Red Bull 23

Sauber 19

Lotus 12

Toro Rosso 12

Force India 11

McLaren 0

Marussia 0

Πηγή: gazzetta.gr