Ρεκόρ μέσης κατανάλωσης για Honda

Ένα Honda Civic Tourer κατέγραψε μέση κατανάλωση μόλις 2,82 λίτρα/100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και πέτυχε νέο ρεκόρ Γκίνες.

Το εγχείρημα της Honda Μεγάλης Βρετανίας ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2015 με ένα Civic Tourer 1.6 i-DTEC και οδηγούς του υπαλλήλους στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας, Fergal McGrath και Julian Warren. Στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος κύκλος περνώντας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλύπτοντας 13.498 χιλιόμετρα σε ένα ταξίδι που ολοκληρώθηκε μετά από 25 ημέρες.

Οι δύο οδηγοί δεν είναι επαγγελματίες και το αυτοκίνητο δεν επιτρεπόταν να έχει καμία αλλαγή σε σχέση με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, κάτι που καθιστά το ρεκόρ των 2,82 λίτρων/100 χλμ. ακόμα πιο εντυπωσιακό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Honda για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι 3,8 λίτρα σε εργαστηριακές συνθήκες, ενώ το ρεκόρ που καταγράφηκε πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Μάλιστα ο οργανισμός Γκίνες έθεσε πολύ αυστηρούς όρους παρακολούθησης του όλου εγχειρήματος, με συνεχή δορυφορική παρακολούθηση, αυστηρή καταμέτρηση χιλιομέτρων και λίτρων κατανάλωσης, ενώ ο ανεφοδιασμός έπρεπε να είναι πλήρης και σε κοινά πρατήρια καυσίμου κάθε φορά.

Πηγή: gazzetta.gr